Local

„Avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor!”, eveniment organizat de Tarom în colaborare cu Aeroportul Internațional Iași de Ziua copilului

Publicat: 27 mai 2022
avion Tarom care survoleaza
Zbor în jurul Iașului cu avionul Tarom

De Ziua copilului, compania Tarom, în colaborare cu Aeroportul Internațional Iași organizează evenimentul “Avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor!”, unde prichindeii, împreună cu părinții, pot face un zbor deasupra orașului cu avionul

Tarom și Aeroportul Internațional Iași invită cât mai mulți copii la “Avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor!”. Evenimentul va avea loc pe data de 1 iunie 2022, în jurul orei 15:00, cu prilejul Zilei Internaționale a Copiilor. Pentru moment este programat un singur zbor, dar dacă va fi cerere, se pot suplimenta locurile. Părinții trebuie să aibă în vedere că locurile sunt limitate și trebuie făcută rezervare.

“Avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor!”

Un zbor de aproximativ 40 de minute, în jurul Iașului, este cadoul Tarom pentru prichindeii ieșeni pasionați de aeronave. Micuții pot vedea exact procedeul de îmbarcare, check-in și zborul în sine, bucurându-se de priveliștea superbă oferită de orașul Iași.

“Inițial am pornit această acțiune anul trecut, din nevoia de a avea o activitate cu copii la bordul aeronavelor Tarom, de Ziua Copilului. Inițial am avut ideea de a face ceva în hangar, ulterior ne-am dat seamă că am putea face ceva în zbor. Anul trecut au fost 4 avioane ATR 72-600, care tocmai intraseră în flota Tarom. Am ajuns la 11 curse cu care am transportat undeva la 700 de pasageri la București. Datorită cererii crescute din alte orașe din țară, am hotărât în acest an să aducem această activitate și la Iași și la Timișoara. La Iași mai sunt locuri libere, dar programările se fac constant”, declară Marius Popescu, purtător de cuvânt al companiei Tarom.

Aeroportul Internațional Iași, prietenul copiilor

Aeroportul Internațional Iași, împreună cu companiile cu care există o colaborare, au fost un sprijin în organizarea acestui eveniment. Pentru zborul special oferit pentru Ziua Internațională a Copilului, Aeroportul Iași a scutit firma Tarom de taxele normale aeroportuare. De asemenea compania “Baby hub” a ajutat compania să aducă aeronava special alocată acestor curse la aeroportul Iași, din Timișoara.

“La Iași va fi un singur zbor, cererea este, dar nu atât de mare ca la București. Copii vor fi primiți de personalul Tarom de check-in, vor fi îmbarcați în aeronavă, li se vor face cunoștință cu cei doi piloți. Aceștia le vor explica, pe înțelesul lor, cum funcționează aeronava și le vor povesti despre tot ce ține de zboruri și aeronave. Pe timpul zborului vor primi și niște surprize. Apoi după un zbor de 45-50 de min vor ateriza înapoi pe Aeroportul Internațional Iași. Nu am fi reușit să facem această acțiune fără sprijinul sponsorilor. De exemplu, Baby Hub ne-a ajutat foarte mult, pentru că am reuși să aducem avionul de la Timișoara, fără pasageri, cu sprijinul lor. Totodată toate aeroporturile ne-au scutit de taxele aeroportuare, care sunt în toată lumea, La Iași am găsit  o susținere din partea Menzies care ne-a scutit de taxele de «handling». Astfel am reușit să punem un preț minim. Fără sprijinul Baby Hub, Aeroportul Iași, Banca Transilvania și Menzies nu cred că am fi reușit să organizăm și la Iași acest eveniment”, adaugă Marius Popescu.

“Avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor!” este la prima ediție la Iași și este pentru toți copii doritori de o plimbare cu avionul Tarom. Părinții trebuie să nu uită să facă programare.

Zbor în jurul Iașului cu avionul TaromAdauga un comentariu