International

Avocaţii lui George Floyd: „A murit din cauza supradozei de rasism, nu de altceva”

Publicat: 12 sept. 2020
George Floyd, bărbat de culoare ucis de polițiștii din SUA

Avocatul familiei lui George Floyd respinge teoria potrivit căreia americanul a murit din cauza drogurilor: „Singura supradoză a fost cea de rasism din partea poliţiei”, spune el. Moartea lui Floyd a dus la proteste violente în SUA.

Avocatul familiei lui George Floyd este revoltat din cauza teoriei care spune că bărbatul a murit din cauza unei supradoze de droguri. Declaraţiile au fost lansate la ieşirea din instanţă, unde se judecă procesul morţii americanului de culoare.

„Ei încearcă să vină cu o teorie stupidă în legătură cu o supradoză. Vreau să fiu foarte clar. Singura supradoză care l-a omorât pe George Floyd a fost una de forţă excesivă şi rasism, din partea Poliţiei din Minnesota”, a spus avocatul familiei Floyd, Ben Crump, conform Mediafax.

George Floyd a murit pe 25 mai, după ce poliţistul Derek Chauvin a stat cu genunchiul pe gâtul acestuia.

Moartea lui George Floyd, un american de culoare din Minneapolis, a dus la izbucnirea unor proteste de amploare şi extrem de violente în Statele Unite.

Raportul legiştilor spune că gâtul lui Floyd a fost comprimat când genunchiul fostului ofiţer Derek Chauvin a pus presiune pe el, peste opt minute, dar nu concluzionează că acesta a fost cauza directă a morţii sale.

Un nou caz „George Floyd” în SUA: A decedat la spital după ce forțele de ordine au încercat să-l aresteze

Un nou caz „George Floyd” în SUA. După isteria creată de cazul George Floyd, alte abuzuri ale poliției ies la iveală. În Statele Unite, noi cazuri în care persoane de culoare și-au pierdut viața din cauza brutalității poliției sunt făcute publice.

Este și cazul unui bărbat din Oklahoma care a decedat la spital după ce forțele de ordine au încercat să-l aresteze. S-a întâmplat anul trecut, dar imaginile au apărut abia acum. La fel ca și la celelalte tragedii, bărbatul striga că nu poate să respire, dar și că are nevoie de medicamente, în timp ce era țintuit la pământ de polițiști.

Amenințat cu electroșucuri!

În mai 2019, polițiștii din Oklahoma au încercat să-l aresteze pe Derrick Scott după ce acesta ar fi amenințat pe cineva cu arma. În imagini se vede cum unul dintre polițiști este o femeie, care amenință că își folosește arma cu electroșocuri în timp ce îl imobilizează pe bărbat cu genunchii:

Derrick Scott: Nu pot să respir.

Polițist: Nu-mi pasă!

Polițist: Mâinile la spate!

Polițist: Scoate-ți mâinile din buzunare!

Polițist: Te electrocutez!

Polițist: Se preface că a leșinat.

Derrick Scott: Nu pot să respir.

Polițiștii au găsit asupra bărbatului o armă, dar nu au mai apucat să-l întrebe ceva, pentru că acesta a leșinat. Imediat, forțele de ordine au chemat salvarea. Dus la spital, bărbatul nu a mai putut fi salvat.

În urma autopsiei, legiștii s-a stabilit că modul de a acționa al poliției nu a provocat direct decesul, dar printre cauze au enumerat agresiunea fizică, folosirea recentă de metamfetamină, astmul, emfizemul și bolile de inimă. Polițiștii implicați în incident au fost absolviți de orice vină, dar familia victimei cere să se facă dreptate.

„Retrăim acest lucru din nou și din nou. Am văzut cazul George Floyd, există mulți de George Floyd, fiul meu a fost unul dintre ei”, spune Vickey Scott, mama victimei.

Adauga un comentariu