National

Avocatul Gheorghe Piperea, depsre prelungirea stării de urgență: „Hotărârea este nulă, pentru că țara nu are guvern”

Publicat: 07 oct. 2021
Avocatul Gheorghe Piperea
Avocatul Gheorghe Piperea

Avocatul Gheorghe Piperea a semnalat că prelungirea stării de alertă este nulă pentru că ţara nu are Guvern. Acesta îl acuză pe Florin Cîţu că „uzurpă calitatea oficială de premier, fiind demis de Parlament, neavând dreptul să semneze nici hotărâri CNSU ca președinte”.

Avocatul Gheorghe Piperea subliniază că în absența unei decizii a președintelui Klaus Iohannis de numire a unui premier interimar, România nu are un premier legitim.

În acest context, toate deciziile luate de Florin Cîțu, inclusiv ca șef al CNSU, sunt nule. Mai mult, avocatul Gheorghe Piperea anunţă că nu va face niciun demers împotriva acestei masuri pe care o numeşte „mizerie arahatien-cîțiene”, acuzând judecătorii că „îi doare fix la bască de legalitate și Constituție”.

„La presiunea lui Arahat, infractorul Cîțu* a prelungit din nou starea de alertă.

Hotărârea este nulă, pentru că țara nu are guvern** – asta din cauza lui Iohannis, care a omis să numească un premier interimar, plecând din țară la nu știu ce eveniment de importanță galactică (probabil la golf, undeva, în Slovenia).

Nu voi mai face, individual, nicio acțiune în anulare a acestei noi mizerii arahatien-cîțiene; pe judecătorii din București, oricum, îi doare fix la bască de legalitate și Constituție”, spune avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de socializare.

„Rămâne ca fiecare să interpretăm legea și să purtăm sau nu măști, să ne vakseenăm sau nu pentru a intra la food court în mall sau la club, să ieșim sau nu la protest, în uichend, cu sutele de mii.

Hai liberare! *individul uzurpă calitatea oficială de premier, fiind demis de Parlament, neavând dreptul să semneze nici hotărâri CNSU ca președinte

**nici măcar un guvern interimar nu ar putea prelungi starea de alertă, pentru că se opune art.110 alin. 4 din Constituție; starea de alertă este o situație exceptională care nu poate fi instaurată decât de un guvern cu puteri depline”, mai scrie avocatul Gheorghe Piperea.

Comentarii
Adauga un comentariu