Eveniment-Social

Bacalaureat 2020! Număr record de contestații și promovabilitate peste media națională la Iași!

Publicat: 03 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bacalaureat 2020 Număr record de contestații și promovabilitate peste media națională la Iași
Număr record de contestații la examenul de Bacalaureat 2020 la Iași

La examenul de Bacalaureat 2020, la Iași a fost înregistrat un număr record de contestații și o promovabilitate peste media națională! În urma afișării rezultatelor inițiale pentru Bacalaureat 2020, în centrele de examen din județul Iași, 2.341 de contestații au fost depuse după afișarea primelor rezultate obținute de candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat. Rata de promovabilitate (înainte de contestații), în județul Iași, este de 71,42 la sută. Procentul se situează peste media națională, care este de 62,9 la sută

Datele de la examenul de Bacalaureat 2020, de la Iași, arată că au fost înregistrate un număr record de contestații și o promovabilitate peste media națională!
În urma afișării rezultatelor inițiale, în centrele de examen din județul Iași, 2.341 de contestații au fost depuse după afișarea primelor rezultate obținute de candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat. Din totalul acestora, la proba scrisă de Limba și literatura română au fost depuse 940 de cereri pentru reevaluarea tezelor, la proba obligatorie a profilului – 713, iar la proba obligatorie a profilului și a specializării, 688.

Soluționarea lucrărilor contestate va avea loc până sâmbătă, 4 iulie. Rezultatele finale la Bacalaureat 2020 vor fi făcute publice duminică, 5 iulie.

Rezultate bune, la Bacalaureat 2020, la Iași: număr record de note contestate

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a centralizat rezultatele din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020. Rata de promovare este de 71,42 la sută.

„Rata de promovabilitate înainte de contestații înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, în județul Iași, este de 71,42 la sută.
Comparativ cu anul trecut, procentul de promovare a scăzut cu 4,92 la sută, dar se situează peste media națională, care este de 62,9 la sută. În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 4.004 candidați, dintr-un total de 5.606 candidați prezenți. Totodată, 253 de candidați au absentat, iar 4 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

„Se impune a fi menționat că, în județul Iași, au fost obținute 12 medii de 10, înainte de depunerea contestațiilor. Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este de minimum 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați”, a precizat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Calendarul sesiunii speciale a examenului național de Bacalaureat 2020

Pe de altă parte, anul acesta există un calendar special al examenului național de Bacalaureat 2020. Sesiunea specială este destinată absolvenților care au avut probleme de sănătate legate de COVID-19.
Calendarul sesiunii speciale a examenului național de Bacalaureat 2020: până astăzi, 3 iulie, are loc înscrierea candidaților. Urmează, pe 6 iulie, testarea la Limba și literatura română – proba E a) – probă scrisă, 7 iulie – proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă, 8 iulie 2020 – proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă, 9 iulie 2020 – Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă, 10 iulie – afișarea rezultatelor (ora 12:00), 10 iulie – depunerea contestațiilor (între orele 14:00 și 19:00), 12 iulie – afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00).

Adauga un comentariu