Actualitate

Băncile austriece din România contrazic acuzațiile făcute de Karl Nehammer: „Nu s-au făcut presiuni asupra noastră”

Publicat: 09 dec. 2022
Băncile austriece din România contrazic acuzațiile făcute de Karl Nehammer Nu s-au făcut presiuni asupra noastră
Băncile austriece din România contrazic acuzațiile făcute de Karl Nehammer

Raiffeisen Bank și BCR afirmă faptul că autoritățile române nu au făcut presiuni asupra lor, în ciuda faptului că Guvernul Austriei a susținut contrariul.

Preşedintele&CEO Raiffeisen Bank România, Zdenek Romanek, a subliniat: „Susţinem pe deplin aderarea României la spaţiul Schengen şi vom continua să sprijinim demersurile autorităţilor pentru realizarea acestui deziderat.”

Băncile austriece din România contrazic acuzațiile făcute de Karl Nehammer

Anterior şi reprezentanţii BCR au declarat presei că nu s-au efectuat niciun fel de presiuni asupra băncii. Afirmațiile băncilor vin după ce cancelarul austriac Karl Nehammer a susținut că unul dintre motivele pentru care refuză intrarea României în spațiul Schengen este faptul că autoritățiile române au pus presiuni pe firmele austriece din România.

„Raiffeisen Bank confirmă fără echivoc declarația făcută de BCR şi subliniază că nu s-au făcut presiuni din partea autorităţilor nici asupra sa”, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii Raiffeisen Bank transmit că nu comentează respingerea României în Schengen, dar îşi exprimă surprinderea faţă de votul negativ.

Unul dintre cei mai mari fermieri români și-a închis conturile la BCR

Dimitriei Muscă, unul dintre cei mai mari fermieri din România, cu afaceri în zona Aradului și în partea de vest a țării, a luat decizia, joi, de a-și închide conturile la BCR, bancă al cărei acționar principal este Erste Group din Austria.

Măsura a fost luată după ce ministrul austriac de interne s-a opu, în Consiliul JAI aderării României la Spațiul Schengen.

„Am luat decizia pe loc să închidem, la ora 12, când am văzut opoziția Austriei. Am avut fond la BCR. Le-am închis pe loc. Funcționarii n-au vrut, dar n-au avut ce face. Le-am zis că îmi e milă de ei.

Am făcut un apel, foarte mulți s-au solidarizat. Eu, care cumpăr motorină foarte multă, nu mai cumpărăm de la OMV. Noi, românii, trebuie să facem acest lucru.

Noi, popotul, ne unim, dacă facem un act de fair play. Nu putem să ne luăm după unul și altul. Conducătorii noștri știu doar să stea capră”, a spus Dimitrie Muscă.
Adauga un comentariu