Cancan ultimă oră

Bancul zilei: Eram în maşină cu o tipă bună rău

Publicat: 13 iul. 2020
Bancul zilei

Un şofer de tir, care circulă pe autostrada Bucureşti – Piteşti ia în maşina o tipă bună rău, mai mult dezbrăcată decât îmbrăcată şi făcută să stârnească gânduri necurate chiar şi unui călugăr.

Drept urmare, mai tot drumul, omul, furat de priveliştea din dreapta, scapa tot mai des mâna de pe schimbătorul de viteze direct pe picioarele fetei.

Mişcarea să nu a rămas fără efect, mai ales că omul, tinerel, nu arata nici rău.

Încinsă de atâtea mângâieri, fata îi spune, cu o voce sugrumată de dorinţă:

– Gata, nu mai pot! Opreşte unde poţi şi hai să ne-o tragem, că aşa nu mai ajungem întregi acasă.

– Nici eu nici tu nu suntem atenţi la drum şi deja m-ai înnebunit!

Bietul om, care nici el nu mai rezista presiunii şi intrase deja în Bucureşti şi se gândea cu durere că tipa va pleca şi îl va lăsa cu buză umflată, trage pe dreapta pe una din străzile principale, care la acea oră nu prea era circulată, ia o pătură din cabină, o întinde pe jos sub maşină, să aibă mai mult spaţiu, apoi o invită pe demoazela să i se alăture să îi demonstreze că tot cricul românesc e mai tare decât cel franţuzesc ori italienesc.

După vreo jumătate de oră, în care omul muncea de zor să convingă tânără ca adevărata fericire se găseşte tot aici, pe plaiurile mioritice, simte o bătaie uşoară pe urmar.

Cuprins de simţul datoriei, nu băgă în seamă.

Bătaia pe umăr se repetă. Când se uită omul, un poliţist.

– Să trăiţi, domnule poliţist! Nu e ceea ce pare, doar îi acordăm domnişoarei un curs de prim ajutor…

– Domnule, spune poliţistul, ce faceţi aici e treaba dumneavoastră, dar e de datoria mea să anunţ că de un sfert de oră vi s-a furat maşina iar stradă e complet blocată de şoferii şi pietonii care s-au adunat să ia lecţii de la voi…

Adauga un comentariu