Actualitate

Bani de la stat până pe 30 septembrie. Cine sunt românii care vor primi sprijin

Publicat: 30 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bani de la stat până pe 30 septembrie. Cine sunt românii care vor primi sprijin
Guvernul a dat legea, iar ajutorul financiar va fi acordat până la data de 30 septembrie 2022

Vești bune pentru români, se dau bani de la stat! Măsura va fi aplicată pe întreg teritoriul țării. Guvernul a dat legea, iar ajutorul financiar va fi acordat până la data de 30 septembrie 2022. Aflați, în următoarele rânduri, despre ce sumă este vorba și care vor fi beneficiarii.

Se dau bani de la stat

Executivul pregătește acordarea unui sprijin financiar crescătorilor de animale din România, în special celor care au înregistrat pierderi importante generate de creșterea prețurilor. Ajutorul va ajunge la crescătorii de păsări și porci, cei care au întâmpinat dificultăți în gestionarea resurselor financiare, în contextul valului de scumpiri la furaje, energie electrică și gaze naturale.

Proiectul de hotărâre vizează o schemă de finanțare pentru această categorie de români. Se vor acorda ajutoare de până la 150.000 de euro. Potrivit actului normativ, ajutoarele financiare se acordă pentru susținerea unor cheltuieli angajate în perioada 24 februarie 2022 – 31 iulie 2022 necesare activităților de creștere și/ sau reproducție a suinelor; de creștere și/ sau reproducție și/ sau incubație a păsărilor.

Măsura se referă la acordarea unor ajutoare de adaptare pe baza unei scheme de susținere financiară, denumite în continuare ajutoare excepționale, producătorilor agricoli, crescători de animale, din sectoarele suin și avicol (…), pentru susținerea activității de creștere în anul 2022, prin compensarea pierderilor generate de creșterea prețurilor la furaje, energie electrică și gaze naturale.

Plățile se vor face până la data de 30 septembrie 2022

Beneficiarii care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate vor depune/ transmite la centrele județene APIA, respectiv al municipiului București pe raza căruia au sediul social sau unde au depus cererea de solicitare pentru Măsura 14 – Bunăstarea animalelor, după caz, o cerere de solicitare a ajutorului excepțional, împreună cu alte documente necesare la dosar.

Schema de susținere financiară se va aplica pe întreg teritoriul României, pentru crescătorii de animale care dețin exploatații comerciale de suine sau exploatații comerciale de păsări, autorizate sanitar-veterinar până la data de 24 februarie 2022.

Adauga un comentariu