Local

Banii pe care i-a oferit polițistului nu au fost suficienți să-l corupă! Răsturnare de situație într-un caz de dare de mită! Totul a pornit de la o oprire în traficul din Iași!

Publicat: 20 nov. 2020
Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe un șofer după ce acesta a încercat să îi dea mită unui om al legii
Un polițist, în traficul din județul Iași

Un șofer din Iași a fost condamnat de magistrații din cadrul Tribunalului Județean. Ionel Cojocariu a primit o pedeapsă de 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru dare de mită. Întreg scandalul a izbucnit după ce șoferul a fost oprit de un om al legii, în traficul din județ, și acesta ar fi vrut să dea șpagă 100 de lei

Un polițist din Iași a refuzat să ia șpagă! Un șofer a vrut să scape de sancțiuni, dar s-a ales cu o condamnare! Totul a pornit de la o oprire în trafic!
Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Ionel Cojocariu la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru dare de mită.

„Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 80 de zile, fie în cadrul Primăriei comunei Tomești, fie în cadrul unei instituții aflată în subordinea Direcției de Asistență Comunitară Iași”, au afirmat magistrații ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ionel Cojocariu, acuzat de procurori că a încercat să dea șpagă unui polițist de frontieră

Procesul lui Ionel Cojocariu a început pe 6 iulie 2020. La acea dată, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe șoferul de 31 de ani, sub acuzația de dare de mită.
Anchetatorii ieșeni afirmă că incidentul în care a fost implicat Ionel Cojocariu a avut loc la mijlocul lunii martie a anului trecut.

„Pe 15 martie 2019, în jurul orei 23:40, inculpatul i-a oferit suma de 100 de lei unui agent-șef adjunct din cadrul patrulei Serviciului Poliției de Frontieră Țuțora – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform anchetatorilor ieșeni, în seara respectivă, un echipaj al Poliției de Frontieră l-a tras pe dreapta pe Ionel Cojocariu, care se afla la volanul unui autoturism. Procurorii au mai susținut că individul mirosea a alcool, iar polițistul de frontieră a vrut să îi întocmească un dosar penal.

A vrut să scape de o sancțiune, a dat peste alta

Oamenii legii au adăugat că tânărul de 31 de ani s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. În momentul în care a văzut că polițiștii de frontieră vor să îi facă dosar penal, individul ar fi încercat să îi dea șpagă unui agent.

„Inculpatul a scos suma de 100 de lei dintr-un portofel și i-a întins-o, direct, unui agent-șef adjunct din cadrul patrulei amintite. Gestul a vizat neîndeplinirea de către lucrătorul de Poliție a îndatoririlor de serviciu. Aceste îndatoriri constau în întocmirea documentației de constatare a infracțiunii la regimul circulației rutiere, conducerea la spital a șoferului, în vederea recoltării de probe biologice pentru determinarea valorii alcoolemiei, precum și înregistrarea unui dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe. Mai exact, inculpatul a urmărit, astfel, sustragerea de la răspundere penală”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform oamenilor legii, individul a fost dus ulterior la audieri. În fața anchetatorilor, Ionel Cojocariu a negat comiterea faptei de corupție pentru care a fost cercetat. Acum, urmează a se vedea dacă sentința emisă de prima instanță va fi sau nu contestată.

Comentarii
  • De râsul curcilor România 2020 se fac furaciuni,și combinatii de milioane de € si niste gabori incompetenți,dornici de afirmare alături de alți câțiva funcționari a unor instituții bine platitite din banul public fac dosar penal unui meltean idiot pentru ca a oferit mita 100ron hai ca e prea de tot aceste dosare comandate pentru a justifica importanta funcției și prezenței la locul de munca e de răs și jignitor tot odata

Adauga un comentariu