Local

Acuzat că a încercat să-i dea șpagă unui polițist! A crezut că scapă de un dosar penal cu o bancnotă! Ionel Cojocariu, trimis în judecată pentru dare de mită!

Publicat: 08 iul. 2020
Un ieșean, Ionel Cojocariu, acuzat că a încercat să-i dea șpagă 100 de lei unui polițist de frontieră, a fost trimis în judecată de procurori sub acuzația de dare de mită
Un ieșean, Ionel Cojocariu, a fost trimis în judecată pentru dare de mită

Un ieșean prins când încerca să-i dea șpagă unui polițist de frontieră va trebui să dea ochii cu magistrații! Anchetatorii spun că Ionel Cojocariu a crezut că scapă de un dosar penal cu o bancnotă de 100 de lei! Bărbatul a fost trimis ieri în judecată sub acuzația de dare de mită

Un bărbat, acuzat că a încercat să-i dea șpagă unui polițist de frontieră! Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus ieri trimiterea în judecată a lui Ionel Cojocariu (31 de ani). Acuzația adusă de anchetatori în cazul ieșeanului este de dare de mită. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al cauzei penale. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus procurorii și inculpatul, pentru a putea lua o hotărâre.

Ionel Cojocariu, acuzat de dare de mită, după o discuție cu un polițist de frontieră

Anchetatorii ieșeni afirmă că incidentul în care a fost implicat Ionel Cojocariu a avut loc la mijlocul lunii martie a anului trecut. „Pe 15 martie 2019, în jurul orei 23:40, inculpatul i-a oferit suma de 100 de lei, unui agent-șef adjunct din cadrul patrulei Serviciului Poliției de Frontieră Țuțora – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.
Conform anchetatorilor ieșeni, în seara respectivă, un echipaj al Poliției de Frontieră l-a tras pe dreapta pe Ionel Cojocariu, care se afla la volanul unui autoturism. Procurorii au mai susținut că individul mirosea a alcool, iar polițistul de frontieră a vrut să îi întocmească un dosar penal.

Șpagă de 100 de lei, pentru a scăpa de un dosar penal!

Oamenii legii au adăugat că tânărul de 31 de ani s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. În momentul în care a văzut că polițiștii de frontieră vor să îi facă dosar penal, individul ar fi încercat să îi dea șpagă unui agent.

„Inculpatul a scos suma de 100 de lei dintr-un portofel și a întins-o, direct, unui agent-șef adjunct din cadrul patrulei amintite. Gestul a vizat neîndeplinirea de către lucrătorul de Poliție a îndatoririlor de serviciu. Aceste îndatoriri constau în întocmirea documentației de constatare a infracțiunii la regimul circulației rutiere, conducerea la spital a șoferului, în vederea recoltării de probe biologice pentru determinarea valorii alcoolemiei, precum și înregistrarea unui dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe. Mai exact, inculpatul a urmărit, astfel, sustragerea de la răspundere penală”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform oamenilor legii, individul a fost dus ulterior la audieri. În fața anchetatorilor, Ionel Cojocariu a negat comiterea faptei de corupție pentru care a fost cercetat. Acum, urmează ca judecătorii să stabilească ce se va întâmpla în continuare cu ieșeanul acuzat de dare de mită.
De remarcat este faptul că acesta nu e primul caz de dare de mită la frontieră. De-a lungul ultimului deceniu, zeci de ieșeni au ajuns în fața instanței, după ce au fost acuzați de procurori că au încercat să dea șpagă pentru a scăpa de dosare penale.

Comentarii
  • Hai ca răd curcile fraților directorul Unifarm șpagă 700000 € și voi scrieți un articol cu un țăran beat aflat în trafic și oprit de un vajnic și ,incoruptibil polițist de frontieră cu intelect îndoielnic …. dacă nu ar fi de ras ,ar fi de plâns Romania 2020 auzi 100 ron mită…voi vă dați seama ce pericol prezintă cetățeanul și ce volum de munca din partea procurorilor ,judecătorilor etc

  • 100 de lei? e o suma importanta din pacate, in Romania 100 de lei reprezinta hrana la o familie cu 3 copii care sta intr-o garsoniera modesta, inseamna orez, malai, ulei, fasole… de ce sa ne batem joc? Poate pentru omul ala 100 de lei insemna foarte mult, atat avea… nu sar in apararea lui ci doar incerc sa explic lui „Andrei” de mai sus ca 100 de lei sunt bani (multi) pentru unii cetateni… nu toti au Porsche noi sau salarii mari…………………………

Adauga un comentariu