Titlurile zilei

Bărbat dat în judecată de fosta nevastă din cauza unor mesaje obscene trimise pe Facebook! Daune morale de peste 100.000 de euro!

Publicat: 11 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bărbat dat în judecată de fosta nevastă din cauza unor mesaje obscene trimise pe Facebook Daune morale de peste 100.000 de euro

O femeie și-a dat în judecată fostul soț, pe motiv că acesta ar fi trimis mesaje obscene de pe contul ei de Facebook. Femeia îi cere bărbatului daune materiale de un euro și daune morale de 100.000 de euro. De asemenea, ieșeanca le-a solicitat judecătorilor să îl oblige pe bărbat să își ceară scuze pe Facebook și Whatsapp

Un bărbat a fost dat în judecată de fosta soție, care îi cere daune morale din cauza unor mesaje care ar fi fost trimise prin intermediul rețelei de socializare Facebook. Astfel, Angelica C. le-a cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să îl oblige pe Constantin C. la plata unor despăgubiri totale de 100.001 euro. Din cauza acestei sume, judecătorii au decis declinarea cauzei la Tribunalul Iași.
Acum, urmează ca această instanță să stabilească ce se va întâmpla în continuare în litigiul dintre cei doi foști soți.

Bărbatul a cerut respingerea acțiunii de daune morale

În cererea depusă la instanță, femeia a cerut emiterea unei hotărâri prin care să se constate încălcarea dreptului ei la onoare, demnitate, reputație etc. prin trimiterea de mesaje denigratoare în numele său de pe conturile de pe rețelele de socializare, obligarea bărbatului să înceteze încălcarea drepturilor sale nepatrimoniale și obligarea acestuia la scuze publice de pe contul său de Facebook și de pe cel de Whatsapp.
Aceasta a mai cerut obligarea bărbatului la plata sumei de un euro, cu titlu de daune materiale, și a sumei de 100.000 de euro, cu titlu de daune morale, pentru atingerea adusă drepturilor sale, precum și obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată.

„Pârâtul a folosit contul meu de Facebook pentru a trimite mesaje vulgare altor persoane”, a susținut femeia în fața judecătorilor.

La rândul său, bărbatul a depus la dosar o întâmpinare, prin care a solicitat respingerea acțiunii.
Pe de altă parte, judecătorii au constatat că, din cauza sumei solicitate drept daune, procesul ar trebui analizat de către instanța competentă, respectiv Tribunalul Iași.

„Deoarece reclamanta din speță a pretins inclusiv daune morale de 100.000 de euro, rezultă că nivelul pretențiilor sale depășește cu mult valoarea de 200.000 de lei. În consecință, ținând cont și de legătura strânsă între capetele de cerere (primul fiind mai mult o premisă faptică pentru toate celelalte), precum și de dispozițiile Codului de procedură civilă, instanța va declina competența către Tribunalul Iași, căruia i se va trimite dosarul de îndată spre competentă soluționare”, au subliniat magistrații ieșeni.

Despăgubiri din cauza activității pe Facebook

Acesta nu este singurul dosar în care se cer daune morale din cauza activității pe rețeaua de socializare Facebook. Amintim că, în urmă cu peste un an, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au obligat o femeie la plata unor despăgubiri, după ce soțul ei a aflat de pe Facebook că a fost părăsit.

Așadar, femeia a fost obligată la plata unor daune morale în valoare de 2.000 de lei, în urma divorțului de fostul soț. Povestea a pornit în urmă cu trei ani, când femeia a plecat din locuința comună, iar soțul a aflat de pe rețeaua de socializare că aceasta ar fi mers în străinătate, cu un alt bărbat.
Conform reclamantului, femeia care își părăsise domiciliul conjugal a postat pe Facebook fotografii împreună cu cel cu care plecase în străinătate, spunând că au o relație. În fața judecătorilor, bărbatul a susținut că nu au existat neînțelegeri între cei doi, dar femeia a afirmat că ar fi fost agresată, nereușind, însă, să dovedească acest lucru.

Adauga un comentariu