Actualitate

Bărbat, reţinut după ce a vândut teste Covid-19 false. Persoanele care voiau să plece în vacanţă plăteau 300 lei

Publicat: 10 iun. 2021
test-covid-anticorpi
În cursul zilei de marți, 8 iunie 2021, polițiștii bucureșteni au făcut două percheziții în județul Vâlcea, într-un dosar pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic și uz de fals

Un bărbat din judeţul Vâlcea a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a vândut mai multe teste COVID-19 false, pentru cei care avea de gând să plece în vacanță.

Prețul unui astfel de test ajungea la suma de 300 de lei. În acest dosar este vizata și o agenție de turism. Din cadrul acesteia au fost ridicate bunuri despre care există suspiciunea că au fost utilizate la comiterea faptelor.

Percheziţii la Vâlcea. Un bărbat, reţinut pentru vânzarea testelor Covid-19 falsificate

În cursul zilei de marți, 8 iunie 2021, polițiștii bucureșteni au făcut două percheziții în județul Vâlcea, într-un dosar pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic și uz de fals, anunță joi Poliția Capitalei.

Din primele informații, se pare că în perioada februarie 2021 până în momentul de fată, un bărbat în vârstă de 51 de ani ar fi vândut celor interesați, în special celor care doresc să călătorească în afara granitei, pentru 300 de lei, buletine de analize medicale falsificate cu rezultatul negativ la virusul SARS-COV-2.

Suspectul, împreună cu un alt bărbat în vârstă de 44 de ani, au fost conduşi la audieri.

„În urma cercetărilor, s-a descoperit faptul că bărbatul de 51 de ani ar fi vândut mai multor persoane buletine medicale emise în fals, în numele unei societăți. De asemenea, s-a stabilit că documentele ar fi fost întocmite și transmise acestuia de către un bărbat de 44 de ani”, au transmis autorităţile vâlcene.

Adauga un comentariu