Actualitate

Bărbat sfâşiat de urs chiar în spatele casei, în Prahova. Câinii au sărit să-l apere: ,,Va rămâne mutilat pe tot restul vieţii”

Publicat: 25 sept. 2021
Având în vedere riscul major şi iminent, s-a luat pe loc decizia intervenţiei prin împuşcare, dusă la îndeplinire de paznicul de vânătoare care participa la acţiune

Un bărbat a fost sfâşiat de urs chiar în spatele casei sale din Comarnic, în Prahova.

Un bărbat a fost atacat de un urs în Comarnic, cartierul Secaria. La fața locului au fost mobilizate un echipaj de stingere și o ambulanță SMURD. Victima are 45 de ani și a fost rănit grav.

Bărbatul a fost preluat de către echipajul medical după ce a fost găsit de un coleg într-un loc greu accesibil de pe strada cumpenelor.

Casa bărbatului se află într-o zonă de deal, împădurită, unde urşii coboară des în ultima perioadă. Acolo bărbatul a fost prins de sălbăticiunea care a atacat nemilos.

Victima le-a povestit cu ultimele puteri medicilor faptul că a fost înconjurat de câinii sai, care au alungat ursul, astfel a fost salvat de la moarte.

Rămâne mutilat pe viață

”Va supraviețui acestui atac, dar va rămâne mutilat pentru tot restul vieții” a spus dr. Violeta Tănase, purt. De cuv. SJU Ploiești.

Bărbatul atacat de urs are traumatism cranio-facial cu lipsa scalp fronto parietal drept, multiple plăgi delabrante faciale, gât și ambele urechi, multiple plăgi torace anterior, abdomen și antebraț drept transportat la Spitalul Județean Ploiești.

ISU Prahova a emis și un mesaj RO-Alert prin care oamenii au fost avertizaţi să nu iasă afară din case.

Este cel de-al doilea caz de acest fel care se petrece în zona Comarnic în ultima lună. Pe 7 septembrie, un alt bărbat de 50 de ani a fost sfâşiat de un urs. Acesta a supravieţuit, dar s-a ales cu răni grave la faţă, mâini şi picioare şi a avut nevoie de multiple intervenţii chirurgicale. 

 

Adauga un comentariu