Coronavirus

Bărbaţii bolnavi de Coronavirus vor fi trataţi cu hormoni sexuali feminini

Publicat: 28 apr. 2020

Hormonii sexuali feminini ar putea fi folosiți ca tratament pentru bărbaţi, în lupta cu COVID-19. Este o ipoteză a cercetătorilor americani, care au remarcat că boala a ucis mai mulţi bărbaţi decât femei, la nivel mondial. Două studii clinice sunt în desfăşurare în acest sens în Statele Unite, unul în Los Angeles şi unul în New York.

Bărbaţii sunt supuși unui risc mai mare decât femeile de a fi ucişi de COVID-19, boala provocată de coronavirus. În cazul femeilor, indiferent de țara de provenineță, sunt mai mari probabilităţile că boala să aibă simptome mai uşoare şi că acestea să aibă şanse mai mari de recuperare.

Acesta este motivul pentru care cercetătorii americani au decis să încerce să trateze bărbaţii diagnosticaţi cu COVID-19 cu hormonii sexuali feminini: progesteron și estrogen.

Începând de săptămâna viitoare, specialiştii de la Centrul medical Cedars-Sinai din Los Angeles vor oferi unor bărbaţi infectați cu coronavirus, pe o perioadă limitată, progesteron, un hormon sexual feminin.

Progesteronul este cunoscut pentru proprietăţile antiinflamatorii şi de prevenire a reacţiilor exagerate dăunătoare ale sistemului imunitar. Bărbații din New York vor fi tratați cu estrogen, un alt hormon feminin cu un potențial benefic în lupta cu COVID-19.

Adauga un comentariu