Local

Bărbatul băut și fără permis, urmărit de polițiștii ieșeni, arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile – FOTO/ VIDEO

Publicat: 07 iul. 2020

Urmărire ca-n filme pe străzile din Iași! Un șofer beat și fără permis a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor! Pe 6 iulie, agenții din cadrul Secției V de Poliție, împreună cu un polițist local, i-au semnalizat unui șofer să tragă pe dreapta.


Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și este prezentat instanței. Astăzi, 7 iulie 2020, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. În urma prelevării probelor biologice, a rezultat o alcoolemie de 1,13mg/l alcool pur în sânge.

După o urmărire ca-n filme pe străzile din municipiul Iași, un șofer s-a ales cu un dosar penal. Șoferul care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor este cercetat acum pentru conducerea unui vehicul fără permis. Oamenii legii au întocmit mai multe dosare penale în ultimele zile.

„Poliţiştii din cadrul secţiei 5 a Poliţie Urbane Iaşi împreună cu un poliţist local au efectuat semnal regulamentar de oprire unui conducător auto care se deplasa pe o stradă din Municipiul Iaşi, acesta a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor şi şi-a continuat deplasarea fiind necesară urmărirea să. Ulterior, acesta a fost depistat, ascuns sub un autoturism pe raza municipiului Iaşi şi a fost condus la cercetări. A fost testat alcoolscopic, stabilindu-se că se află sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, în urma verificărilor în bazele de date, a rezultat faptul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În baza probatoriul administrat în cauză de poliţişti ieşeni, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat unităţii de Parchet competente cu propuneri legale.”, a declarat purtătorul de cuvânt Anca Alexandra Vijiac.

Un șofer beat și fără permis a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor

„Întrucât șoferul nu s-a conformat semnalelor polițiștilor, mașina a fost urmărită. Vehiculul a fost identificat abandonat în municipiul Iași. Ulterior, bărbatul care a condus autoturismul a fost identificat, fiind vorba despre un bărbat de 30 de ani, din Iași. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu are permis de conducere”, au precizat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Conform acestora, în urma testării șoferului cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai apoi, bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului, iar cercetările continuă.

Un alt șofer s-a ales cu un dosar penal din cauza alcoolului

După acea urmărire ca-n filme pe străzile din Iași, polițiștii au mai întocmit un dosar penal din cauza alcoolului. Astfel, pe 6 iulie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pașcani au prins în comuna Sirețel un tânăr de 24 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența alcoolului. În urma testării sale cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Tânărul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu are permis. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului”, au adăugat polițiștii ieșeni.

Pe lângă acea urmărire ca-n filme pe străzile din Iași și al doilea dosar întocmit din pricina alcoolului, polițiștii au dat și peste 400 de amenzi. Astfel, polițiștii ieșeni au intervenit la peste 140 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin 112.

Comentarii
Adauga un comentariu