Local

Bărbatul care ar fi răpit o tânără din Iaşi va sta în arest la domiciliu

Publicat: 08 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bărbatul care ar fi răpit o tânără din Iaşi va sta în arest la domiciliu
Judecătoria Iaşi a respins astăzi, 8 martie 2022, propunerea de arestare preventivă a lui Vasile Catola. Bărbatul este acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal

Decizie de ultimă oră! Judecătoria Iaşi a respins astăzi, 8 martie 2022, propunerea de arestare preventivă a lui Vasile Catola. Bărbatul este acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal.

„Respinge, ca nefondată, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi privind luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile, faţă de inculpatul Catola Vasile, pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Dispune punerea în libertate a inculpatului reţinut. Dispune faţă de inculpatul Catola Vasile luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile”, au transmis astăzi magistrații ieșeni.

Tânăra din Iași răpită din parcarea Complexului comercial ERA a fost găsită de polițiști în Roman

Duminică, 6 martie 2022, în parcarea Complexului comercial ERA Iași, s-a desfășurat o scenă de răpire desprinsă parcă din filme. O tânără din Iași s-a întâlnit cu fostul iubit după ce a ieșit de la cumpărături, iar ce a urmat s-a transformat într-un coșmar. Din spusele apropiaților fetei, aceasta vorbise cu prietenul la telefon imediat ce a ieșit din magazin, iar acesta a venit acolo pentru a se întâlni cu ea.

”Din câte știu, ea vorbea cu el la telefon și i-a spus unde se află la cumpărături, respectiv la ERA. Cel mai probabil, și el era prin zonă și a mers acolo și a așteptat-o în parcare. Mi-au povestit câțiva martori că, în momentul în care ea a ajuns la el la mașină, individul a început să o agreseze fizic și verbal. După câteva minute de scandal, a băgat-o în mașină și au plecat în viteză. Norocul ei a fost că cei care au văzut întreaga scenă au sunat la 112. În cel mai scurt timp, la fața locului a ajuns un echipaj de Poliție, care a verificat camerele de supraveghere și a plecat în urmărirea mașinii”, a povestit un apropiat de-al fetei.

La câteva ore după incident, polițiștii ieșeni au găsit-o pe tânără în județul Neamț. Conform unor surse judiciare, bărbatul voia să o ducă pe aceasta în județul Bacău, unde locuiește el. Autoturismul marca Mercedes E-class 350, înmatriculat în Anglia, de culoare gri, căutat de polițiști, a fost identificat în județul Roman. Tânăra a fost salvată, iar răpitorul a fost reținut pentru 24 de ore.

„Pe data de 6 martie 2022, am fost sesizați despre faptul că o femeie ar fi fost luată forțat cu un autoturism, din municipiul Iași. Polițiștii au demarat de îndată verificările, iar autoturismul în cauză a fost găsit în județul Neamț. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că o femeie de 27 de ani ar fi fost luată forțat cu o mașină de către fostul ei concubin, în vârstă de 27 de ani. Pe baza probatoriului administrat în cauză, tânărul bănuit de lipsire de libertate în mod ilegal a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cercetările sunt continuate”, au precizat ieri reprezentanții IPJ Iași.

Adauga un comentariu