Titlurile zilei

Bătaie de joc la blocul dezvoltatorului imobiliar Ștefan Popescu! După ce a fost amendat, constructorul refuză să facă reparațiile. Galerie foto cu lucrările de mântuială – FOTO

Publicat: 22 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bătaie de joc la blocul dezvoltatorului imobiliar Ștefan Popescu După ce a fost amendat constructorul refuză să facă reparațiile. Galerie foto cu lucrările de mântuială - FOTO
Bătaie de joc la blocul dezvoltatorului imobiliar Ștefan Popescu

Bătaie de joc la blocul dezvoltatorului imobiliar Ștefan Popescu. Constructorul afaceristului a fost amendat din cauza infiltrațiilor din clădire. Au promis că vor reface finisajele, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Proprietarii au făcut din nou reclamații, în timp ce constructorul jură că va respecta înțelegerea

Bătaie de joc la blocul dezvoltatorului imobiliar Ștefan Popescu. Anul trecut, afaceristul a finalizat un bloc de locuințe pe Aleea Strugurilor, nr.76, în zona CUG. A vândut apartamentele, a luat banii și s-a apucat de alte lucrări. În urmă a rămas dezastru. Odată cu venirea primăverii au ieșit în evidență lucrările de proastă calitate. Sistemul de hidroizolație era ca și inexistent, la primele ploi observându-se infiltrațiile. Dezvoltatorul Ștefan Popescu nu a mișcat un deget. Asta, până recent, când au intervenit inspectorii de la Inspectoratul Județean în Construcții (IJC) Iași. Au aplicat o amendă de 50.000 lei constructorului contractat de afacerist cu mențiunea că trebuie să repare deficiențele. Constructorul s-a conformat doar prin promisiuni. Au făcut câteva lucrări, dar neconcludente. Proprietarii sunt nemulțumiți pentru că s-au lovit de refuzul de a reface și interioarele afectate de infiltrații. În acest context, au fost înregistrate noi reclamații la sediul IJC Iași.

Proprietarii din blocul lui Ștefan Popescu strigă că nu au primit nicio garanție pentru apartamentele construite

Unul dintre proprietarii nemulțumiți a vorbit cu constructorul să refacă și interioarele afectate de infiltrații, dar a fost refuzat.

„În urma neregulilor descoperite de IJC Iași la blocul situat în Aleea Strugurilor, 76 și a deciziei + amendă emisă de către IJC Iași firmei de construcție, aceștia au inceput lucrările de reparație la bloc. Astăzi, 20.08.2020, am discutat cu domnul Ciornei Adrian ce se ocupă de aceste reparații. Acesta mi-a zis că nu este treaba lui să repare și în interiorul apartamentului. Țin să menționez că, atât apartamentele de la demisol, cât și cele de la ultimul etaj au fost grav afectate în urma infiltrațiilor. V-aș recomanda să trimiteți un inspector la fața locului să vadă cum sunt făcute reparațiile afară. Vreau să vă informez prin acest e-mail că sunt făcute în bătaie de joc. După părerea mea, vom avea probleme și mai mari după ce acestea vor fi finalizate. Menționez faptul că niciun locatar nu a primit garanție la apartament, la notariat, când s-a semnat contractul”, spune Ionuț Hrișcă în plângerea făcută la IJC.

Cu apartamentele distruse s-au trezit alți doi proprietari.

Reprezentantul constructorului spune că va rezolva situația chiar dacă nu avea în sarcină refacerea interioarelor

Contactat telefonic, Adrian Ciornei, reprezentantul firmei de construcții Wark Trust Com SRL contractată de Ștefan Popescu, susține că nu va lăsa baltă lucrarea.

„Nu este adevărat și este fals. Raparăm cu totul. Acum se lucrează la exterior, la infiltrații, sunt niște pași tehnologici. Am precizat că am făcut lucrările de structură, nu și cele de finisaje interioare. Am convenit cu domnul Ștefan Popescu că vom face și aceste lucrări. Ne-am asumat față de domnul Popescu că se vor rezolva toate problemele. Am asigurat că vom rezolva toate problemele”, a precizat reprezentantul constructorului.

Reclamanții fac front comun și îl vor acționa în instanță pe dezvoltatorul Ștefan Popescu.

Miza dezvoltatorului imobiliar este un cartier în Bucium, care va bloca traficul rutier

Dezvoltatorul imobiliar încearcă să finalizeze cartierul Scala Residence, din Bucium. Dacă inițial blocurile de locuințe colective trebuiau să aibă locurile de parcare în demisolul imobilelor, proiectul a fost modificat. În această combinație a fost complice și Primăria Iași. Recent, a fost eliberată o nouă autorizație de construire pe numele societății STP Business SRL, controlată de Ștefan Popescu.

Documentul prevede ca la demisolul a trei clădiri să fie schimbată funcțiunea. În loc de garaje vor fi amenajate apartamente, 12 la număr, cu 2 și 1 cameră. Un apartament cu 2 camere are o suprafață cuprinsă între 53,30 și 60,93 mp, iar un apartament cu 1 cameră are 46,25 metri pătrați. În total, surplusul este de 642 metri pătrați. La un preț de vânzare de minimum 1.000 euro pe metru pătrat, Ștefan Popescu câștigă 642.000 euro. Cartierul Scala Resindece, de pe fundac Plopii fără Soț, înseamnă 9 imobile cu regimul de înălțime D+P+2. Traficul rutier va fi blocat după darea în folosință a imobilelor.

Adauga un comentariu