Titlurile zilei

Problemele blocurilor Scala Residence ale dezvoltatorului Ştefan Popescu: Dau în râpă, iar pe stradă nu încap nici două maşini- FOTO,VIDEO

Publicat: 14 mai 2020

Problemele blocurilor Scala Residence ale dezvoltatorului Ştefan Popescu!  Nouă blocuri construiește  în Bucium dezvoltatorul Ștefan Popescu. Lucrările ar urma să fie finalizate în vara acestui an. Viitorii proprietari își vor pune mâinile în cap. Accesul se face de pe o stradă neasfaltată, unde abia încape o mașină pe sensul de mers. Primăria Iași nu a ținut cont de infrastructura existentă când a autorizat investiția. Zona de case va fi afectată serios, ținând cont că Scala Residence va beneficia de 107 locuri de parcare. Traficul va fi inevitabil sugrumat. Afaceristul nu a stat pe gânduri și a vândut deja câteva loturi unde construiesc alți afaceriști. „Ce treabă am eu cu drumul? Nu e treaba mea, Primăria se ocupă. Se poate face, de ce să nu se poată? (despre lărgirea drumului- n.r.)”, a transmis Popescu. Societatea afaceristului prin care investește are o datorie de aproape 1 milion de euro. Doar vânzarea apartamentelor ar putea acoperi această gaură

Un proiect imobiliar pornit în zona Bucium, pe fundac Plopii fără Soț, ridică mari semne de întrebare legat de confortul viitorilor clienți. Aici, pe o suprafață de aproape un hectar, dezvoltatorul Ștefan Popescu a primit autorizație pentru construirea unui număr de 9 locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+2, sub denumirea de Scala Residence. Lucrările sunt destul de avansare, primele două imobile fiind deja finalizate. Se dorește amenajarea unor apartamente cu o cameră (46,25 mp) și cu două camere (suprafețe cuprinse între 53,30 și 60,93 mp). Blocurile ar urma să beneficieze de 107 locuri de parcare. Astfel, zona va fi sufocată de viitorii proprietari care, cel mai probabil, sunt și posesori de autoturisme.

 Problemele blocurilor Scala Residence:  Accesul în cartierul lui Ștefan Popescu se face din șoseaua Bucium

Accesul în cartierul lui Ștefan Popescu se face din șoseaua Bucium, după restaurantul Plopii fără Soț, imediat prima la stânga, unde se află fundacul cu același nume. Artera, care de departe nu poate merita această denumire, este un drumeag pietruit pe care nu încap două mașini. Orice manevră devine periculoasă și există riscul producerii accidentelor, mai ales că la câțiva metri se află albia râului Vămășoaia. În loc ca municipalitatea să impună retragerea clădirilor cu încă 10 metri, a aprobat proiectul fără prea multe întrebări. Conform planșelor, cele 9 blocuri au fost dispuse foarte aproape unul de altul, lăsând senzația de spațiu sufocant.

La Scala Residence nu este pandemie

Reporterii BZI au vizitat amplasamentul lui Ștefan Popescu. Muncitorii de la firma de construcții Wark Trust Com SRL, prezenți pe șantier, nu respectau nicio normă de protecție în contextul pandemiei de coronavirus. În grupuri compacte, fără nicio distanță minimă de protecție, muncitorii nu purtau nici măști, nici mănuși. Cei care lucrau la înălțime nu erau echipați cu căști de protecție, sfidând normele impuse de Inspectoatul Teritorial de Muncă.

A scăpat de mort

Ștefan Popescu se poate considera cu sacii în căruță. La finalul anului trecut, a dezmembrat terenul din Bucium în mai multe loturi de 800 metri pătrați și le-a vândut pe bucată. Acum, pe șantier, în baza autorizației lui Ștefan Popescu, construiesc două firme din Iași, devenind coproprietari la Scala Residence. Prima este Ianis Club SRL, iar a doua este Darmian Imobiliare SRL.

Cele două firme apar cu aceeași autorizație de construire obținute de Ștefan Popescu, cu numărul 510, emisă pe data de 14.05.2019. Prima societate este condusă de un anumit Ciprian Marius Crîșmaru, cunoscut pentru proiecte imobiliare în comunele Rediu și Valea Lupului. A doua societate este controlată de doi afaceriști din Republica Moldova, soții Adrian și Diana Ciobanu. Firma a fost special înființată pentru acest tip de tranzacții la mijlocul anului trecut. În cartierul lui Popescu și-a făcut loc și societatea Danca Construct SRL, din județul Neamț, care a cumpărat un lot din proiect. Firma de construcții aparține afaceristului Anton Dâncă. Acesta are în Iași o afacere cu țiglă prin intermediul societății G.M.C Group Industryes SRL, cu o cifră de faceri de aproape 1 milion de euro.

Ștefan Popescu: „Mă anchetați?”

Contactat telefonic de reporterii BZI, dezvoltatorul imobiliar a confirmat faptul că a vândut o parte din proiectul Scala Residence.

„Acolo este un hectar și ceva, nu vor fi probleme cu parcările, vor fi suficiente. Ce treabă am eu cu drumul? Nu e treaba mea, Primăria se ocupă. Se poate face, de ce să nu se poată? (despre lărgirea drumului-n.r.). Mă anchetați, de ce vă interesează lucrările personale? Da, am mai vândut câte 1.000 de metri pătrați”, a precizat dezvoltatorul imobiliar a Scala Residence.

Rămâne de văzut cum va reuși dezvoltatorul să valorifice apartamentele din Bucium.

Vrea bloc și în Nicolina

Ștefan Popescu nu se oprește aici cu proiectele imobiliare. Vrea să construiască un bloc de locuințe colective cu 8 etaje pe șoseaua Nicolina, chiar lângă monumentul Crucea lui Ferentz. Primăria I-ar autoriza, dar a intervenit Comisia Zonală a Monumentelor Istorice, care i-a cam tăiat din elan. De precizat că, dezvoltatorul figurează ca asociat în societatea STP Business Construct SRL, alături de soția sa, Daniela. Prin această entitate a fost autorizat cartierul Scala Residence. Firma nu are activitate în 2018, dar apare cu datorii de 1 milion de euro. Datele financiare din 2019 vor arăta situația reală a firmei. Afaceristul mai este unic asociat în societatea Fan Tastic Gold SRL, care are o cifră de afaceri de 116.061 lei, profit de 62.852 lei, cu un singur angajat. Acestea sunt doar câteva dintre problemele blocurilor Scala Residence.

Comentarii
 • Toti marlanii fac blocuri in ziua de azi…ieftineala rapida…calitate indoielnica a lucrarilor…spaga sa iasa…construit alandala…splai Bahlui Nicolina bloc cu 12 etaje..se preteaza? Desigur daca dai spaga cui trebuie! Pirica&Co! Greata! Primaria penala…Romania penala! Jurnalism desantat ..ieftin!

 • de la hot prin germania si puscarias a ajuns mare dezvoltator. habar nu are sa citeasca o plansa dar el e mare constructor…la fel ca rasii aia doi de copii…unu afon zis pablo, altu mare fotbalist care dribleaza doar terasele si…atat..stang in drept

 • O doamna din Iasi a bagat deocamdata 30.000 euro ina vocati care l-a dat in judecata pe prea-afaceristu, prea-haladitul, prea-pascanitul de Bolobita, omul care-ti darama casa, numai sa-si atinga la el scopul. Si culmea, pe toti i-a mituit, dar absolut toti. Chirica, Harabagiu, urbanismul, toti au smochina cat casa. Se da spaga la greuceanu. Tolea, Cristin Zamosteanu, Bolobita, nu mai zic Niculita, pompeaza la Chirica + urbanism de-i rupere de nori. Veniti in Tatarasi pe Ciurci sa vedeti 2 blocuri noi, iar unul dintre ele fata de celalalt bloc are doar 6 metri. Oricum pe Chirica il doare la babacioc, 90% din ieseni tot pe el il voteaza.
  Ne meritam soarta pe indelete, fara nici un regret. Nu ne pasa deloc de oras.
  Toti taranoii isi fac combinatiile aici si dupa aia ne vand ca pe niste fraieri.

 • un betiv-Popescu,asta!un betiv,agresiv si fara cultura!doar prostii au noroc in viata!ce sa spun :afacerist!un borfas de 2 lei

 • GHETOUL flamanzilor lui niculita
  Pe Aleea Sadoveanu, niculita construieste cel mai mare GHETOU din Iasi
  Sa stea prostii ca sobolanii in GHETOU. Daca sunt PROSTI si cumpara.
  Oricum ia prins criza si se clatina putin baietii
  Poate poate scapam de ei

 • Pentru Nicu si Lita:
  Din punctul meu de vedere, Niculita face sau deja a facut cea mai mare tampenie de proiect pe Sadoveanu. Oricum zona aia este practic terminata. Nu va mai fi niciodata ca inainte. Eu nu inteleg cum de nu contesta aia cu vilele in judecata proiectul. Deja te uiti din balcoanele lui Niculita direct in curtea acelor vile, imediat cum dai sa intrii in ghetou.
  Si sa fim sinceri, toti tinerii care au venit la munca la Iasi din NT, SV, BC, BT, VS cumpara la greu apartamentele astea pe toate coclaurile. Majoritatea sunt IT-isti.
  Ce sa faca in saraciile lor de orase ? Termini o facultate la Iasi si te duci acasa la mamica la Flori in Vaslui ca sa faci ce ? Cine naiba te angajeaza. Asa ca aglomereaza Iasiul la greu.

 • un animal borat si betiv-e mare lucru ca a ajuns subiect de presa!?cine e el?!un betiv,ca oricare!e mare lucru,ca e bagat inseama….o panarama de om!doar nu o fi o somnitate!nu mai scrieti despre toti tampitii!un tampit,popescu asta

 • mai labarule,cum sa nu conteze?!de unde bani,atunci?!cu alte cuvinte s-a subliniat ca inceputul este din hotie!temelia afacerilor lui-bani furati!un hot,tot hot ramane!bine de stiut!de asta e betiv prin fratelli!:)un mare smecher!smecherul iasului

 • Anca popescu , faci umbra degeaba pamantului! Cum iti permiti sa vb aiurea de copiii lui? De asta muriti de foame, ca purtati grija altora !

 • nevastasa o animala blonda,care tata ziua sta prin malluri si cu p…pe scaun,asa om asa femei,asa copii!sa ramana doar cu banii!nu stiu sa faca nimica!nu au muncit niciodata…le mai c…in fata lui bleahu!

 • Stefan ai ajuns sa construiești cu bani care ia produs nevastata Daniela prin japonia unde a supt toate p…..e .Iar tu ai durat 2 portofele toata viata ta si ai impresia si vorbesti ca ai fost hoț. Tu ai fost ieșit si vei ramane un sifon plătitor la.băieti buni.

 • Ce a facut Dezvoltatorul La Plopii Fara Sot se cheama bloc peste bloc,nu bloc langa bloc ,si a batut joc de intreaga zona In care ar trebuii sa se construiasca numai case,cel mult duplex ,Dezvoltatorului ii place ce face acolo?asa cand se uita din strada principala!Ii place ce a facut?Zidul de sustinere de la blocul din spate ajunge pana la etajul 3,iti dai seama ca ai vedere la zid!Aici nu este numai vina dezvoltatorului,e si vina cine a autorizat o asa panarama!nu fiecare de pricepe la constructii!Dezvolatatoru ar trebuii sa mai asculte si parerile specialistilor,nu numai sa faca de capul lui ca nu detine adevarul absolut!Si chiar dac facea un complex de case cu spatiu verde ca asa de preteaza zona,tot vindea!Pacat de zona ca este selecta si tu construiesti asa panarama!

 • Ce a facut Dezvoltatorul La Plopii Fara Sot se cheama bloc peste bloc,nu bloc langa bloc ,si a batut joc de intreaga zona In care ar trebuii sa se construiasca numai case,cel mult duplex ,Dezvoltatorului ii place ce face acolo?asa cand se uita din strada principala!Ii place ce a facut?Zidul de sustinere de la blocul din spate ajunge pana la etajul 3,iti dai seama ca ai vedere la zid!Aici nu este numai vina dezvoltatorului,e si vina cine a autorizat o asa panarama!nu fiecare de pricepe la constructii!Dezvolatatoru ar trebuii sa mai asculte si parerile specialistilor,nu numai sa faca de capul lui ca nu detine adevarul absolut!Si chiar dac facea un complex de case cu spatiu verde ca asa de preteaza zona,tot vindea!Pacat de zona ca este selecta si tu construiesti asa panarama!

 • Foarte Bine bine ca Dezvoltatoru baga banii lui,este o afacere pana la urma!dar dac asculta si alte pareri avizate,nu iesea ce a facut el acolo!

 • Oii Stefan stie tot orașul iași ca nevastata ta Daniela a fost producatoare in japonia ,si tot orașul mai stie ca Tu erai mort de beat la petreceri și ea daniela scumpa ta soție sugea pu…e la prietenii tăi pe sub masă și spunea că tu ai puța mică si ca nu poti sa o f…i ca ești mereu beat

 • Ce oameni educați sunteți toți pe aici ! Frustrati și fără bun simt ! Nu va luăti de familia , copii și nevasta omului ! Rușine sa va fie ! Iar ziarul ar trebui dat in judecată pentru ca cer bani in schimbul acestor articole urate și jignitoare ! Dacă familia Popescu le dădea bani așa cum cer ei de la fiecare nu mai scriau nimic ! Halal jurnaliști ! Rușine ! Ziar de rahat cu cititori de nimic ! Aveți grija de nevestele, afacerile și copii voștri cinstitilor care comentați aiurea sub anonimat iar dacă ii vedeți pe oamenii ăștia pe străzi le pupați și mâna ! Dar in spatele unui calculator cu toții sunteți șmecheri și corecți ! Rușine sa va fie !

 • Nu va mai luați de familia omului și de copii ! Femeie mai corecta și cinstita ca ea nu este ! Nu mai vorbiți rahat ca știe toată lumea din oraș ca i o femeie cuminte și la locul ei ! Jegurilor ! Luați va de el dar nu de nevasta și copii ! Mincinoșilor ! Cum puteți afirma așa ceva ! Când femeia asta e un exemplu de mama și de soție ! O cunoaște toată lumea ! Rușine sa va fie ! Treaba lui ce face și cum e dar nu va luați de femeie nebunilor ca a trăit numai cu soțul ei ! Cum puteți sa scrieți așa ceva !!! O cunosc pe femeia asta de când era copil .. nici nu ridica privirea .. cum sa mințiți așa nemernicilor !

 • e bine de stiut,mai mariane!Bzi intotdeauna spune un sambure de adevar!nu te certa cu oamenii prosti,ca ei te vor bate cu propria lor experienta,mai mariane!aici nu ne certam!spunem adevarul despre oamenii asa ca el,care nu aveau ce cauta la nivelul asta!intai munciti,platiti cu pretul sanatatii si dupa aia,fiti mari manageri!:)

 • popescu e un nume simplu…nu imi spune nimica,pana azi nu s-a auzit de el!:)mai sunt si altii care fac mai mult decat blocuri,pe langa ce face el si nu se sparge in figuri…cu siguranta a suparat multa lume!un animal de 2 bani care rade,rade ca o v…ia si pune mana pe o carte-codul bunelor maniere si invata!semi-analfabetule

 • Stefan zi adevărul la lume și la copiii tăi sa stie despre mama lor Daniela cum a mers în japonia la produs cu sora ei Cristina fetele lui panaitescu .Acuma sunt doamne despart famili și își dau cu părerea despre toata lumea cand ei sunt carpe.iar tu ai stat numai in bătăi somnuri si in plăți la bed boy.

 • Mai este un constructor,în zona Cug care,pentru a vinde părinților care au copii, a promis loc de joacă în față la Providența ,iar acum ridică un nou bloc!Vorba ceea:odată ce te-ai văzut cu sacii în căruță…!

 • un cacat tatuat…nu mai scrieti despre toti alcoolici si betivii iasului,care s-au ridicat prin furt!mare lucru ca a ajuns in atentia voastra!ar trebui sa si plateasca ca i-ati pomenit numele

 • Cred că toate comentariile astea sunt doar de la o singură persoană .care toată viața asta a facut ,chiar nu vă e rușine să vorbiți in halul ăsta de nesimțire , chiar nu aveți bunul simț .. românul tot romăn e .. lovește prin neveu … boscheți infecți , 90%din comentarii sunt de la persone cu mai puțin de 10 clase , care abia știu să țină un telefon in mână . Si am o mare rugăminte bzi -știți ca sunteți dobitoci cu titlul pagini „panarame ” panarame sunteți voi cu reporteri plii care nu sunt in sa lege trei cuvinte … halal oameni..

 • Măi lingăilor care toată ziua stați pe lingă fam .Popescu dacă e sa stați fată în față niciodată nu ați avea tupeul sa ii spune-ți ceva dar ați prins ocazia sa mincați cîcat de cel care va hrănește flaminzilor….vă este ciudă pe fericirea familiei ca sunt niște familiști !!!Doar ii cumoașteti dar așa va place sa va băgați in seama poate va remarcă și pe voi cineva ..!!!!Dar nu știți voi tot !!!!ps.faceti și voi copii creșteți așa frumos și voi fiiti fericiti așa cum sunt ei ….( dacă puteți )Și la sfirsit ptr cei care vorbesc de soția domnului Popescu și despre copii săi rugativa la Dumnezeu sa aveți și voi așa o soție devotată familiei ,respectata și cinstita….Rușine sa va fie !

 • Stefan spune adevărul la copiii tăi ca lumea stie cât de fericiți sunteți. Cum plangeai și strigai în fața la hotel Astoria ca nu vrei sa mai mergi acasă să o vezi pe soția ta domana daniela 😂😂ca iti este greață de ea ca nu o poți atinge ca nu ai mai facut sex cu ea de mult timp.Ca tu o f….i pe cumetre ta nevasta lui Patau .Cum v-ati bucurat cand m-am despărțit de nevasta mea ați scris pe fb ca am p….a mică și după ați sters .Cum v-ati bucurat cand au fugit nevasta la.altu si se f….a la bucurești etc etc.uitat la familia ta de cerșetori ratați fugariți lachiti

 • Cunosc indeaproape calitatea constructiilor si ceea ce face Dl. Popescu. Calitatea e praf, el vinde doar povesti. Mergeti sa vedeti pe Al. Tudor Neculai 2 blocuri facute in bataie de joc.
  Acest domn are un caracter murdar si e un mare escroc desi cand il vezi prima data pare cinstit.
  Niste parveniti care fura pe unde apuca. are gusturi la masini insa si BMW-ul nou arata f bine 🙂

 • 1.Vinovati sunt cei care_si cumpara apartamente in astfel de ghetouri,eventual si la preturi mari.
  2.IT veritabili pot lucra online din judetele de
  bastina.Au nevoie doar de buna conexiune la internet si bineinteles laptopuri,device uri
  samd..N_ar mai sufoca si polua Iasi ul.

 • Cât rău mînați făcut voi mie stefane tu cu bărbatul de Daniela .Eram pe județ închis și voi rădeați și va bucurați ca ma lăsat nevasta mea.imi plănģea inima în mine văd nu eram ĺăngă prințișorii mei .Cum v-ați permis să vb de familia mea .

 • Unu pe aici ia dațivă numele ca sa stie lumea cu cine vorbește cum se face.Priect de căcat familia de çăcat.Doamna daniela sugiulescu șia despărțit copilu pe ștefania bețivul de nevasta si au înnebunit copila pănă au inebunito și a stat în spital la socola.Astai familia popescu .Cei născuți cu inima de sluga k stefan nu poate să fie sus niciodată

 • Stefane vezi tu daca nu stii sa lasi loc de buna ziua pe unde mergi si te_ai invatat sa cumperi totul cu bani ceea ce faci si cu talentul lui baiatul tau Pablo , cumperi artisti ca Velea si etc ca nu are talet ca Yanis al meu si iti este ciuda …..Odata mai eram tovarasi dar de cand mam luat de tine din cauza lui finu meu Pont si de la o ______ ai stricato ! Respect tok tata meu spune bine

 • Frustrarea e la ia acasă, dacă faci nui bine a te îmbogățești și încep gurile rele sa vorbească, dacă nu faci ești un nimeni un sărac nimic nu e bine în România fiecare suferă de recolta vecinului orice ați spune despre oricine nu contează, dar sai vb familia și copiii sunteți niște apropiați de ai lui cu siguranță care aveți năduh. O seara buna la oameni cu bun simt și respect și cu educație,,,

 • .un dobitoc de notorietate mare,Popescu Stefan.Agresiv,tatuat ce mai un mare milionar!sunt oameni mult mai mari care nu se sparg in figuri…asa ca el!cu firme in multe ramuri:)mult mai complexe.daca atata poate,atata face!e bine si asa,la mintea lui!Prieten bun cu Tolea,alt magnat:)oamenii care au inceput de jos…primii bani din hotii )

 • Domnului – alias- Sebi Nas- pentru că știu sigur că nu am scris eu acest comentariu- vă rog să ștergeți comentariul și să vă abțineți de la comentarii în care să apară numele copiiilor. Ei nu au nici o treabă să fie trași în mizeria aceasta. Îmi pare rău că există atâta frustrare și răutate care nu ține cont de faptul că acești copii au prieteni și colegi de școală care ar putea vedea aceste mizerii – oricum noi adulții știm să facem deosebirea între adevăr și făcătură.

 • Vai de capu vostru invidia va mănâncă 😂😂😂😂
  Dacă nu Cunoaște-ți nu mai mâncați cacat vati linge la funduleț sa fiți ca ei 🤣🤣🤣

 • Ceva de bine despre familia Popescu, chiar nu are nimeni de spus?? La cate locuri de munca au asigurat de-a lungul timpului, cate familii nevoiase au ajutat si ajuta incontinuare, sau aste nu se pun!!Pacat!

 • Oameni buni,de ce vorbiți de fsmilua Popescu,de ce-i bîrfiți ?? La ce ajutâ atîta răutate și invidie ? Care dintre toți ce care vorbesc la adresa familuei Popescu a fost perfect și nu a greșit niciodată ? Acest domn Popescu a dst de muncă la zeci chiar sute de familii,a plătit contribuții la stat,au ajutst Biserici si Familii nevoiașe….asta o știm toți ! Vă doresc tot binele și sănătate…

 • RESPECT FAMILIEI POPESCU !! O FAMILIE EXEMPLARĂ,COPII FRUMOȘI ȘI SĂNĂTOȘI !!! DOMULE ȘTEFAN NU VĂ LUAȚI DUPĂ GURILE SPURCATE ALE MUNICIPIULUI IAȘI…SUNT COMPLEXAȚI !!! VĂ ASIGUR CĂ NU AU FOST IN STARE SĂ CONSTRUIASCĂ O BANCĂ ÎN FAȚA CASEI DE LA ȚARĂ…VÂ DORIM SUCCES ÎN AFACERI ȘI FAPTE FRUMOASE !!!

 • STIMAȚI IEȘENI ….DE CE TREBUIE SĂ DENIGRAȚI IMAGINEA UNEI FAMILII CARE O CUNOAȘTEM TOȚI F.BINE ! OAMENI DE ONOARE CARE AU MUNCIT ȘI MUNCESC…ce greseli se fac in proiectele care le au in derulare și le asumă dar ce caută copiii în această mascaradă ?? Din cîtè stim băiatul cel mare joacă fotbal de la 10 ani și ne-a reprezentat cu succes la echipe unde nu prea au ajuns mulți din Romănia…cel.micuț este elev eminent la Negruți…La ce vă ajută atita invidie și răutate ??? Concentrați-vă pe ceva care vă încarcă pozitiv … MULT SUCCES !!

 • Elev eminent la Negruzzi ? Poate repetent, informeazate mai bine ce sume a platit Doamna Daniela sa treaca baiatul mamei clasa.Oameni de onoare?Macar stii ce inseamna onoare!

 • Buna ziua in primul rand vreua sa incep cu a va spune ca rasa romanilor este o rasa de cacat care stie doar sa barfeasca sa injure si sa faca tara de cacat prin strainatate . In al doilea rand vreau sa va intreb pe cei de acasa care stiti sa comentati sa vorbit urat de altora invidia care e pe voi si chiar si saracia care fa impince sa faceti tot felul de afirmati gantitiva ca aveti si voi copii cei care stiti sa comentati de acasa si sa injurati etc…. zic doar sa va vedeti fiecare de cea ce aveti in frigiderul vostru si sa nu mai vb urat de persoane care au ajutat lume cea ce nici statul roman nu a facut … daca aveti putina minte ar fii mai frumos sa va ganditi inainte la voi si sa nu mai comentati de altul cand voi sunteti niste ratati in spatele telefonului 👌

Adauga un comentariu