Prima pagină » Titlurile zilei » Problemele blocurilor Scala Residence ale dezvoltatorului Ştefan Popescu: Dau în râpă, iar pe stradă nu încap nici două maşini- FOTO,VIDEO

Problemele blocurilor Scala Residence ale dezvoltatorului Ştefan Popescu: Dau în râpă, iar pe stradă nu încap nici două maşini- FOTO,VIDEO

14 mai 2020, 04:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Problemele blocurilor Scala Residence ale dezvoltatorului Ştefan Popescu!  Nouă blocuri construiește  în Bucium dezvoltatorul Ștefan Popescu. Lucrările ar urma să fie finalizate în vara acestui an. Viitorii proprietari își vor pune mâinile în cap. Accesul se face de pe o stradă neasfaltată, unde abia încape o mașină pe sensul de mers. Primăria Iași nu a ținut cont de infrastructura existentă când a autorizat investiția. Zona de case va fi afectată serios, ținând cont că Scala Residence va beneficia de 107 locuri de parcare. Traficul va fi inevitabil sugrumat. Afaceristul nu a stat pe gânduri și a vândut deja câteva loturi unde construiesc alți afaceriști. „Ce treabă am eu cu drumul? Nu e treaba mea, Primăria se ocupă. Se poate face, de ce să nu se poată? (despre lărgirea drumului- n.r.)”, a transmis Popescu. Societatea afaceristului prin care investește are o datorie de aproape 1 milion de euro. Doar vânzarea apartamentelor ar putea acoperi această gaură

Un proiect imobiliar pornit în zona Bucium, pe fundac Plopii fără Soț, ridică mari semne de întrebare legat de confortul viitorilor clienți. Aici, pe o suprafață de aproape un hectar, dezvoltatorul Ștefan Popescu a primit autorizație pentru construirea unui număr de 9 locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+2, sub denumirea de Scala Residence. Lucrările sunt destul de avansare, primele două imobile fiind deja finalizate. Se dorește amenajarea unor apartamente cu o cameră (46,25 mp) și cu două camere (suprafețe cuprinse între 53,30 și 60,93 mp). Blocurile ar urma să beneficieze de 107 locuri de parcare. Astfel, zona va fi sufocată de viitorii proprietari care, cel mai probabil, sunt și posesori de autoturisme.

 Problemele blocurilor Scala Residence:  Accesul în cartierul lui Ștefan Popescu se face din șoseaua Bucium

Accesul în cartierul lui Ștefan Popescu se face din șoseaua Bucium, după restaurantul Plopii fără Soț, imediat prima la stânga, unde se află fundacul cu același nume. Artera, care de departe nu poate merita această denumire, este un drumeag pietruit pe care nu încap două mașini. Orice manevră devine periculoasă și există riscul producerii accidentelor, mai ales că la câțiva metri se află albia râului Vămășoaia. În loc ca municipalitatea să impună retragerea clădirilor cu încă 10 metri, a aprobat proiectul fără prea multe întrebări. Conform planșelor, cele 9 blocuri au fost dispuse foarte aproape unul de altul, lăsând senzația de spațiu sufocant.

La Scala Residence nu este pandemie

Reporterii BZI au vizitat amplasamentul lui Ștefan Popescu. Muncitorii de la firma de construcții Wark Trust Com SRL, prezenți pe șantier, nu respectau nicio normă de protecție în contextul pandemiei de coronavirus. În grupuri compacte, fără nicio distanță minimă de protecție, muncitorii nu purtau nici măști, nici mănuși. Cei care lucrau la înălțime nu erau echipați cu căști de protecție, sfidând normele impuse de Inspectoatul Teritorial de Muncă.

A scăpat de mort

Ștefan Popescu se poate considera cu sacii în căruță. La finalul anului trecut, a dezmembrat terenul din Bucium în mai multe loturi de 800 metri pătrați și le-a vândut pe bucată. Acum, pe șantier, în baza autorizației lui Ștefan Popescu, construiesc două firme din Iași, devenind coproprietari la Scala Residence. Prima este Ianis Club SRL, iar a doua este Darmian Imobiliare SRL.

Cele două firme apar cu aceeași autorizație de construire obținute de Ștefan Popescu, cu numărul 510, emisă pe data de 14.05.2019. Prima societate este condusă de un anumit Ciprian Marius Crîșmaru, cunoscut pentru proiecte imobiliare în comunele Rediu și Valea Lupului. A doua societate este controlată de doi afaceriști din Republica Moldova, soții Adrian și Diana Ciobanu. Firma a fost special înființată pentru acest tip de tranzacții la mijlocul anului trecut. În cartierul lui Popescu și-a făcut loc și societatea Danca Construct SRL, din județul Neamț, care a cumpărat un lot din proiect. Firma de construcții aparține afaceristului Anton Dâncă. Acesta are în Iași o afacere cu țiglă prin intermediul societății G.M.C Group Industryes SRL, cu o cifră de faceri de aproape 1 milion de euro.

Ștefan Popescu: „Mă anchetați?”

Contactat telefonic de reporterii BZI, dezvoltatorul imobiliar a confirmat faptul că a vândut o parte din proiectul Scala Residence.

„Acolo este un hectar și ceva, nu vor fi probleme cu parcările, vor fi suficiente. Ce treabă am eu cu drumul? Nu e treaba mea, Primăria se ocupă. Se poate face, de ce să nu se poată? (despre lărgirea drumului-n.r.). Mă anchetați, de ce vă interesează lucrările personale? Da, am mai vândut câte 1.000 de metri pătrați”, a precizat dezvoltatorul imobiliar a Scala Residence.

Rămâne de văzut cum va reuși dezvoltatorul să valorifice apartamentele din Bucium.

Vrea bloc și în Nicolina

Ștefan Popescu nu se oprește aici cu proiectele imobiliare. Vrea să construiască un bloc de locuințe colective cu 8 etaje pe șoseaua Nicolina, chiar lângă monumentul Crucea lui Ferentz. Primăria I-ar autoriza, dar a intervenit Comisia Zonală a Monumentelor Istorice, care i-a cam tăiat din elan. De precizat că, dezvoltatorul figurează ca asociat în societatea STP Business Construct SRL, alături de soția sa, Daniela. Prin această entitate a fost autorizat cartierul Scala Residence. Firma nu are activitate în 2018, dar apare cu datorii de 1 milion de euro. Datele financiare din 2019 vor arăta situația reală a firmei. Afaceristul mai este unic asociat în societatea Fan Tastic Gold SRL, care are o cifră de afaceri de 116.061 lei, profit de 62.852 lei, cu un singur angajat. Acestea sunt doar câteva dintre problemele blocurilor Scala Residence.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *