International

Bătaie în avion, după ce doi pasageri nu au vrut să poarte mască! – FOTO

Publicat: 03 aug. 2020
ALT=
Bătaie în avion, după ce doi pasageri nu au vrut să poarte mască!

O adevărată bătaie s-a iscat într-un avion spre Ibiza după ce doi „pasageri englezi beți și rebeli” au refuzat să poarte măști de protecție, la o cursă a companiei KLM, din Amsterdam.

KLM își anunță pasagerii că trebuie să poarte o mască de protecție de la primul apel de îmbarcare până când pasagerii au trecut prin poarta de sosire la destinație, dar și când se face instructajul la bord.

Incidentul a fost filmat de un alt pasager, iar imaginile îi arată pe doi pasageri englezi care se iau la bătaie după decolare. La aterizare, poliția spaniolă i-a arestat pe cei doi bărbați.

Pasagerii pot fi auziți strigând la bărbați să se oprească și spunându-le că „există copii mici la bord”.

La sfârșitul conflictului, unul dintre pasageri poate fi văzut întins pe podea de pe culoarul avionului și încătușat. În filmare, se vede că sunt și alți pasageri care nu poartă măști de protecție.

Bătaie în avion, după ce doi pasageri nu au vrut să poarte mască: „Siguranța zborului nu a fost compromisă în timpul conflictului“

Ambii bărbați au fost reținuți cu ajutorul altor pasageri și au fost apoi arestați de poliția spaniolă la sosirea la Ibiza, după ce pilotul a raportat autorităților locale, potrivit The Independent.

„Doi pasageri rebeli au refuzat să-și poarte măștile pe față și îi deranjau fizic și verbal pe ceilalți pasageri. Pilotul a informat autoritățile locale și, la sosire, ambii pasageri au fost arestați. Siguranța zborului nu a fost compromisă în timpul conflictului“, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene KLM.

Incidentul a fost filmat de un pasager, care a postat tot cpnflictul pe Instagram. Acesta susține că unul dintre pasagerii implicați în bătaie a băut votcă și a refuzat să poarte mască de protecție, deși i s-a cerut în mod repetat acest lucru de către membrii echipajului.

Măsuri luate pe aeroporturi și de compania aeriană KLM

KLM a transmis că pasagerii trebuie să poarte o mască de protecție până la 31 august 2020 cel puțin, cu excepția cazului în care pasagerii sunt copii cu vârsta de cel mult 10 ani sau nu sunt în măsură să le poarte din motive medicale.

„Nu vă puteți îmbarca la bordul aeronavelor KLM dacă nu purtați mască de protecție! Vă recomandăm ferm să purtați mască de protecție și în aeroport“, se arată în mesajul celor de la KLM.

Măștile de protecție sunt obligatorii inclusiv pe Aeroportul Amsterdam Schiphol, unde pasagerii cu vârsta de 13 ani și peste trebuie să poarte o mască la check-in, în timpul verificărilor de securitate, dar și în zonele în care nu este posibilă distanțarea fizică la cel puțin 1,5 metri față de alți pasageri.

În timpul zborurilor effectuate cu KLM, pasagerii pot îndepărta masca de protecție doar în cazul în careă mănâncă sau beau, însă este recomandat ca această perioadă să fie cât mai scurtă.

Adauga un comentariu