Local

Bătaie între pușcăriași, în Penitenciarul Iași! Întreg scandalul a pornit de la un ceas! A fost nevoie de intervenția gardienilor ca să nu se ajungă la o tragedie! (Exclusiv)

Publicat: 26 sept. 2020
Doi pușcăriași s-au luat la bătaie într-o celulă din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași
Doi deținuți s-au luat la bătaie după un conflict spontan

Un pușcăriaș în vârstă de 70 de ani a fost sancționat de conducerea închisorii ieșene. Constantin Vezeteu a contestat în instanță decizia conducerii Penitenciarului Iași. Întreg scandalul a pornit de un conflict spontan, cu un alt deținut

Bătaie între pușcăriași, în Penitenciarul Iași! Întreg scandalul a pornit de la un ceas! Unul dintre deținuți, un septuagenar, a fost sancționat de către conducerea temniței din Copou!
Constantin Vezeteu a contestat în instanță sancțiunea primită din partea reprezentanților Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași. Totuși, magistrații din cadrul Judecătoriei au respins contestația formulată de septuagenar.

„Instanța respinge ca neîntemeiată contestația formulată de petentul condamnat Constantin Vezeteu, în prezent deținut în Penitenciarul Iași, împotriva încheierii de pe 14 mai 2020, pronunțată de judecătorul de supraveghere a privării de libertate. Definitivă”, au precizat judecătorii ieșeni.

Constantin Vezeteu, nemulțumit de sancțiunea aplicată de cei de la Penitenciarul Iași

Prin contestația înregistrată pe rolul Judecătoriei Iași, Constantin Vezeteu (70 de ani) a cerut desființarea încheierii de pe 14 mai 2020, pronunțată de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Iași, precum și anularea sancțiunii disciplinare aplicate.

„Nu sunt de acord cu sancțiunea pe care am primit-o”, a menționat bărbatul în instanță.

Pe 28 aprilie 2020, Comisia de Disciplină din cadrul Penitenciarului Iași i-a aplicat lui Constantin Vezeteu sancțiunea disciplinară a suspendării dreptului de a primi vizite, pentru comiterea unei abateri disciplinare.

„Pe 20 aprilie 2020, în jurul orei 8:40, Constantin Vezeteu l-a lovit pe deținutul G.V., stabilindu-se că cei doi s-au lovit reciproc și ambii prezentau urme de violență corporală”, au constatat reprezentanții Penitenciarului Iași.

„Am fost lovit cu capul de pat! Mi-a luat ceasul și l-a aruncat!”

Constantin Vezeteu a precizat că nu este de acord cu sancțiunea primită, deoarece el ar fi fost cel provocat.

„Deținutul G.V. m-a lovit cu capul de pat, m-a lovit cu pumnul, mi-a smuls ceasul și l-a aruncat, astfel că eu eram în legitimă apărare, fiind sancționat pe nedrept”, a subliniat septuagenarul.

Acesta a formulat inițial plângere împotriva hotărârii Comisiei de Disciplină la judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Iași. Totuși, plângerea lui Constantin Vezeteu a fost respinsă de magistratul din închisoare. Ulterior, pușcăriașul a contestat decizia la Judecătoria Iași. Reprezentanții închisorii din Copou au adăugat că medicul a constatat că celălalt deținut, G.V., avea urme de violență fizică, anume escoriații la nivelul hemitoracelui drept și regiunea cervicală, plagă la buza inferioară, echimoză periorbital.

„Instanța va înlătura ca neverosmile declarațiile petentului Constantin Vezeteu, potrivit cărora doar l-ar fi împins / îmbrâncit pe deținutul G.V. ori că acesta din urmă s-ar fi lovit singur la cap de colțul patului. Chiar martorul V.A., propus de petent, a declarat în fața instanței că petentul l-a împins pe G.V., care s-a lovit, astfel, cu capul de marginea patului. În plus, în cursul cercetării disciplinare, cei doi deținuți au declarat șefului de tură că au avut un conflict spontan, lovindu-se reciproc. Mai reține instanța că, în cazul în care G.V. ar fi încercat să îi sustragă bunuri petentului Constantin Vezeteu, acesta din urmă dispunea de mijloacele legale pentru a reclama o asemenea faptă”, au concluzionat judecătorii ieșeni.

Comentarii
  • Oameni incapabili sa aplaneze un conflict.Pe sectiile de detinere lucreaza numai spagarii,frati,cumnati,cumatri,fini etc.Conducerea puscariei e depasita,se gandeste cine trebuie sa intre pe posturi din sursa externa.La ultimele angajari au intrat pilele,fratii unor lucratori de acolo,cap de afis,nepotul directorului adjunct Chilug Liviu

  • La angajare Chilug nu știa să semneze jurământul, acum e mare baron de Valea Lupului, vecin cu marele profesor de geografie de la Vaslui. A progresat de la chiloți din hârtie la autoturism Volvo.

  • Volvo-ul si l-a luat din spagile de la angajare.Unul devenit ofiter ,a dat spaga un apartament si este vecin cu rechinul Chilug si marele profesor geograf Carabusu.Pe ofiterul cracanat,profesionistul din liga 1,cel cu garsoniera craiescu.Domnii de la D.N.A. va sesizati?

Adauga un comentariu