Local

Bătaie mare între constructori pentru creșa de 2 milioane de euro din municipiul Pașcani

Publicat: 08 mart. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Bătaie mare între constructori pentru creșa de 2 milioane de euro din municipiul Pașcani
Mai multe firme vor să construiască creșa din municipiul Pașcani

Aproape 2 milioane de euro este valoarea investiției pentru o creșă modernă din municipiul Pașcani, județul Iași, finanțare asigurată de Compania Națională de Investiții. Recent a fost lansată licitația pentru execuția lucrărilor

Compania Națională de Investiții (CNI) SA a lansat licitația pentru modernizarea infrastructurii școlare din județul Iași. Recent, autoritatea contractantă a demarat licitația pentru construirea unei creșe în municipiul Pașcani, pe strada Moldovei, nr. 21A. Valoarea estimată a investiției este de 8.410.302 lei, fără TVA, aproape 2 milioane de euro. La procedură au fost depuse mai multe oferte din partea asocierilor Kapitan Construct SRL – Cornel”s Floor SRL – Mateo-Acord SRL, Into SRL – Dev In All SRL, Pavi-Lux SRL – Third Nest SRL, Goldbach Construct SRL – Bau Project Nord SRL, Safesteel SRL – Etalon Pol Consult SRL, Obitory construct SRL – Contrast Studio SRL – Da Vinci Construct & Proiect SRL, Cota Zero construct SRL – Inkshape SRL, Prima Construct SRL – Pencraft SRL, Oli-Construct SRL – Ideal Proiect SRL, Katar Konneg SRL – Stood Project SRL și Toberică Solutions SRL – Madcez Impex SRL – Dalubuild Construct SRL. Ofertele constructorilor au intrat în etapa de evaluare. Primăria Pașcani a încercat să implementeze și o strategie de dezvoltare locală.

Bătaie mare între constructori pentru creșa cu 40 de locuri

Conform proiectului, noua creșă urmează să aibă o capacitate de 40 de locuri.

„Construcția va avea regimul de înălțime parter, separată în 3 nuclee funcționale, după cum urmează: nucleul administrativ (zona de acces), nucleul de copii și nucleul tehnico-gospodăresc. Construcția propusă are următoarele dimensiuni: o lățime de 34.10 m și o lungime totală de 47.90 m. Înălțimea maximă a acoperișurilor înclinate este de 7.75 m de la CTA. Accesele în clădire sunt separate pentru copii și personal. Construcția este configurată pentru accesul și utilizarea acesteia de către persoanele cu dizabilități – rampă de acces, grupuri sanitare, coridoare etc., configurate corespunzător. Terenul va fi amenajat cu spații verzi și locuri de joacă”, se arată în caietul de sarcini.

Terenul pus la dispoziție de CNI are o suprafață de 3.850 de metri pătrați. Totodată, a fost lansată și licitația pentru construirea unei grădinițe.

Firma câștigătoare va asigura și serviciile de proiectare

Noua clădire va fi dotată cu panouri fotovoltaice. Contractul prevede și furnizarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică.

„Clădirea va fi prevăzută atât cu panouri fotovoltaice, cât și cu panouri solare. Funcțiunea de creșă prevede următoarele spații: 4 dormitoare, 2 camere de joacă, prevăzute cu vestiar filtru și grupuri sanitare, grup sanitar persoane cu dizabilități, zonă de primire, cabinet medical cu izolator, zona administrativă și nucleul tehnico-gospodăresc.

Creșa va avea următoarele funcțiuni: spațiu de acces, nucleu grupă copii, spațiu multifuncțional ce cuprinde suprafețe de joacă, de gimnastică, povești, vizionare filme, spațiu educație și conducere, spații tehnico-gospodărești, spații de joacă în aer liber, spații tehnice pentru utilități”, se mai arată în documentația procedurii.

Vor fi amenajate 10 locuri de parcare. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Comentarii
Adauga un comentariu