Eveniment-Social

Bătaie mare pe locurile de la pregătirea gratuită oferită de UMF Iași: „În primele cinci minute după afișarea formularelor de înscriere online, locurile deja se epuizează”

Publicat: 30 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bătaie mare pe locurile de la pregătirea gratuită oferită de UMF Iași În primele cinci minute după afișarea formularelor de înscriere online locurile deja se epuizează
Bătaie mare pe locurile de la pregătirea gratuită oferită de UMF Iași

Duminică, 28 aprilie 2024, a avut loc o nouă ședință de pregătire gratuită pentru candidații la concursul de admitere organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” Iași. Cererea este foarte mare, iar din momentul în care apare formularul online de înscriere, în primele cinci minute, locurile deja se epuizează.

Locurile la ședințele de pregătire gratuită organizate de UMF Iași se epuizează în primele cinci minute

Încă din data de 2 martie 2024, UMF Iași organizează, săptămânal, ședințe de pregătire gratuită pentru candidații la concursul de admitere organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

Candidații se pot înscrie completând un formular online, însă locurile se epuizează în primele cinci minute. Cei care vor să participe la ședințele de pregătire gratuită sunt nevoiți să fie foarte atenți atunci când urmează să apară formularul.

La anatomie sunt câte 120 de locuri, la chimie – 100, la fizică – 100, iar la matematică – 50. Până în prezent, au fost făcute nouă ședințe de pregătire, iar aproximativ 2.000 de candidați au participat. Din acest număr, majoritatea participă la toate ședințele.

„În momentul în care deschidem formularul, în 5 minute, deja nu mai sunt locuri libere, cererea este mare. Sunt 120 de locuri la anatomie, 100 la chimie, 100 la fizică și 50 la matematică. Primul curs a avut loc în data de 2 martie 2024, deci până acum au fost deja 9 ședințe. Fiind la ore diferite, tinerii participă la toate în aceeași zi, deci nu aș putea spune exact un număr de participanți, dar se poate face un calcul. Cererea este foarte mare”, spun reprezentanții UMF Iași.

Nu va mai exista admiterea pe bază de test grilă la specializările cu durata de trei ani

Amintim faptul că s-a schimbat metodologia concursului de admitere la UMF Iași, valabilă pentru cel organizat pentru programele de studii de licență în limba română, în anul universitar 2024-2025.

Nu va mai exista admiterea pe bază de test grilă la specializările cu durata de trei ani, astfel că pentru programele de studiu de 180 de credite, respectiv Nutriție și dietetică, Tehnică dentară, Asistență de profilaxie stomatologică, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare, Audiologie și protezare auditivă, Asistență de Farmacie, Radiologie și Imagistică, concursul de admitere se va organiza prin selecție pe bază de dosare.

Admiterea pe bază de test grilă rămâne la specializările Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Asistență Medicală Generală și Bioinginerie. Pentru ocuparea locurilor subvenționate de la bugetul de stat și a celor cu taxă în lei, pentru aceste specializări, concursul de admitere din sesiunea din iulie constă în susținerea unei probe scrise, cu durata de trei ore. Nota obținută la testul grilă reprezintă nota de admitere.

Candidații se vor înscrie exclusiv online, prin completarea unui formular tip, accesând platforma dedicată concursului de admitere, de pe portalul www.umfiasi.ro, conform calendarului concursului de admitere.

Adauga un comentariu