Economic Local

Bătaie mare pe reabilitarea a două drumuri forestiere importante din județul Iași! Firma câștigătoare va încasa 1,5 milioane de euro

Publicat: 16 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bătaie mare pe reabilitarea a două drumuri forestiere importante din județul Iași Firma câștigătoare va încasa 15 milioane de euro
Două drumuri forestiere vor fi reabilitate cu 1,5 milioane de euro

Nu mai puțin de șapte oferte au fost depuse în cadrul licitației pentru modernizarea a două drumuri forestiere din comuna Dobrovăț, județul Iași. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare în cadrul procedurii

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a anunțat investiții pentru județul Iași. Recent, autoritatea contractantă a lansat licitația pentru reabilitarea drumurilor forestiere Știubei și Știubeilor, identificate în pădurea comunei Dobrovăț. Valoarea estimată a contractului este de 7.769.667 de lei, fără TVA, aproape 1,5 milioane de euro. La sesiunea de deschidere a ofertelor au participata mai multe firme de construcții: Drum Construct SRL, Adelida Cont SRL, Eky-Sam SRL, Enviro Construct SRL, asocierea Construcții Hidrotehnice SA – Troia Premium Construct SRL, asocierea Obitory Construct – Goldexo Grup Coarnele Caprei SRL și asocierea Concret Drum SRL – Alpenside SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Propunerile financiare au intrat în etapa de evaluare. Investiția este realizată pentru a asigura un acces mai bun la fondul forestier. La un moment dat, în pădurea de la Dobrovăț a fost semnalată prezența urșilor pentru o scurtă durată.

Bătaie mare pe reabilitarea a două drumuri forestiere cu o lungime de aproape șapte kilometri

Cele două drumuri forestiere au o lungime de aproape șapte kilometri. Conform contractului, drumurile vor fi reabilitate prin așternerea mai multor straturi din împietruire, balast și a unui strat nou de uzură din piatră spartă, cu o grosime de 15 centimetri.

„Drumul forestier Știubei se află în extravilanul teritoriului administrativ al localității Dobrovăț, județul Iași, în fond forestier de stat, administrat de Ocolul Silvic Dobrovăț. Drumul forestier existent se racordează la drumul forestier DF Știubeilor, ce reprezintă, de fapt, o continuitate a acestuia. DF Știubei este un drum forestier secundar existent.

În proporție de aproximativ 95 la sută se desfășoară pe un relief de tip culme – platou, având declivități de circa 2-5 la sută, și este compus din două drumuri, DF Știubei și DF Știubei Ramificație. Lungimea drumului este de 3.534 m, respectiv 700 m. Drumurile accesibilizează un bazin forestier în suprafață de aproximativ 458.32 ha, cu un volum de 161.114 mc de masă lemnoasă exploatabilă, iar posibilitatea anuală este de 2553.5 mc/an, din care 1.152,30 mc/an – produse principale, 942.90 mc/an – produse secundare, și 458.3 mc/an – produse de igienă”, se arată în caietul de sarcini.

Ocolul Silvic Dobrovăț a organizat campanii de împădurire

Totodată, în primăvara anului 2022, Ocolul Silvic Dobrovăț a demarat o campanie de împădurire la care s-au adunat mai mulți voluntari. Puieții folosiți în campania de împăduriri provin din pepinierele din Iași. Cea mai veche pepinieră se află în Galata, de unde ajung, în fiecare an, la firme sau la persoane fizice, puieți ornamentali din specii autohtone.

Suprafața totală a pepinierei este de 13,2 hectare și anual sunt produși 100.000 de puieți ornamentali. În medie, anual sunt comercializați puieți în valoare de 200.000 de lei de Direcția Silvică, din toate cele șapte pepiniere din județ.

Bătaie mare pe reabilitarea a două drumuri forestiere importante din județul Iași, între constructori care au mai participat la alte proceduri cu valori estimate mult mai mari.

Adauga un comentariu