Economic Local

Bătaie mare pe tabletele elevilor din comuna Oțeleni! Contractul are o valoare de 70.000 de euro

Publicat: 17 iul. 2021
Sediul Primăriei Oțeleni
Primăria Oțeleni va dota școlile cu tablete, laptopuri și camere web

Primăria Oțeleni va cheltui 70.000 de euro pentru dotarea școlilor gimnaziale și primare. Finanțarea este asigurată de fondurile europene. La licitație, interesul furnizorilor a fost ridicat. Cel mai mic preț va fi un criteriu de selectare a câștigătorului

Primăria comunei Oțeleni, județul Iași, cumpără tablete pentru elevii din școli. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020. La procedura organizată recent s-au prezentat nu mai puțin de 11 societăți: Giros Company SRL, Arlechin Total Distribution SRL, Union Co SRL, Aliant Business Solutions SRL, Elsaco Solutions SRL, Maguay Computers SRL, ABC Tehno Solutions SRL, Quartz Matrix SRL, Expert IT SRL, Printopia SRL și Orange România SA. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Valoarea estimată a contractului este de 367.896 lei, fără TVA, aproape 70.000 de euro.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă facilitarea accesului la procesul de învățământ în mediul on-line în contextul pandemiei de SARS-CoV-2 prin dotarea școlilor din comuna Oțeleni cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, inclusiv abonament internet pe o perioadă de 24 de luni, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line în bune condiții. Proiectul vizează crearea premiselor tehnice de funcționare a procesului de învățământ în situația în care o parte din elevi sau toți trebuie să urmărească desfășurarea orelor de acasă”, se arată în caietul de sarcini.

Și Primăria Bivolari achiziționează tablete pentru unitățile școlare.

Licitația a fost împărțită în trei loturi

Firmele participante nu au licitat pentru cele trei loturi din cadrul procedurii. Conform caietului de sarcini, urmează să fie furnizate 233 de tablete, 19 laptopuri și 14 camere web.

„Ofertanții vor prezenta dovezi relevante privind aria de acoperire din care reiese clar că toată suprafața locuită a comunei este deservită. În cazul în care ulterior se constată că există elevi care nu beneficiază de semnal suficient, se vor lua măsuri de înștiințare a furnizorului cu privire la aceste situații, iar acesta, inclusiv prin contract, se va obliga să realizeze modernizarea infrastructurii, astfel încât toți elevii să beneficieze de servicii egale, indiferent de locul în care își au domiciliul pe raza comunei. Termenul maxim de remediere a acestor aspecte este de 30 de zile”, se arată în documentația procedurii.

Echipamentele vor fi folosite de școala gimnazială și primară din localitate.

Elevii din comuna Ciurea vor primi echipamente în valoare de 500.000 de euro

Nu în ultimul rând, și Primăria comunei Ciurea, județul Iași, cumpără tablete pentru desfășurarea orelor de curs on-line în învățământul preuniversitar. Recent, autoritatea contractantă a lansat licitația pentru achiziția echipamentelor. Pe lista cu echipamente se află 1.361 tablete, 115 laptopuri, 61 de camere web și 10 tablete interactive. Va fi asigurată și conexiunea la internet. În cadrul programului, vor fi dotați cu echipamente și 115 profesori din comună. Nu mai puțin de 12 oferte au fost depuse în cadrul procedurii. Valoarea estimată a contractului este de 2.200.257 lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro. În comuna Ciurea sunt înregistrați 1.361 de elevi în învățământul preuniversitar. La începutul lunii mai 2021 au fost stabilite scenariile pentru susținerea orelor în învățământul preuniversitar.





Adauga un comentariu