Local

Bătaie sângeroasă la Iași. Doi bărbați și-au împărțit pumni și palme pe un câmp. Unul dintre ei a ajuns în stare gravă la spital – FOTO

Publicat: 03 iun. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bătaie sângeroasă la Iași. Doi bărbați și-au împărțit pumni și palme pe un câmp. Unul dintre ei a ajuns în stare gravă la spital - FOTO
Ion Scânteie în vârsta de 67 de ani s-a făcut vinovat pentru rănile grave, cu care a ajuns “rivalul” său la spital

Doi bărbați din Iași și-au împărțit pumni și palme pe un câmp, până când unul dintre ei a ajuns în stare gravă la spital. Totul a început din cauza unei vaci

Bătaie sangeroasă într-un sat de lângă Iași. Ion Scânteie, în vârsta de 67 de ani, s-a făcut vinovat pentru rănile grave cu care a ajuns „rivalul” său la spital. Totul a pornit de la faptul că vaca adversarului păștea iarbă de unde trebuia să își priponească el animalul. Astfel, au început să se certe și să își împartă pumni și palme direct în câmp. Ulterior, persoana vătămată nu mai reacționa, iar Ion s-a speriat și a cerut ajutor.

Doi bărbați și-au împărțit pumni și palme pe un câmp

S-a dat alarma. La fața locului au ajuns polițiștii și o ambulanță ce a transportat victima în vârstă de 77 de ani la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) Iași. Polițiștii au rămas și au efectuat verificări, deschizând un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Ulterior, dosarul a ajuns în fața instanței de judecată, care a continuat ancheta.

„Cei doi au avut o discuţie legată de faptul că vaca numitului păştea în acel loc, persoana vătămată i-a cerut inculpatului să nu mai lase animalul să pască acolo, pentru a rămâne iarbă şi pentru vaca sa. În acel moment, inculpatul a venit către persoana vătămată, l-a trântit la pământ şi i-a aplicat mai mult lovituri cu pumnii în zona capului şi a coastelor. Cu aceeaşi ocazie, inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu un băţ în zona umărului. În timp ce-i aplica aceste lovituri, inculpatul îi adresa ameninţări cu moartea persoanei vătămate, spunându-i, totodată, că-l va arunca în gârlă.

În acel moment a intervenit martorul care l-a îndepărtat pe inculpat de persoana vătămată, pentru a nu-l mai lovi. După ce martorul a plecat de la faţa locului, inculpatul a început să alerge după persoana vătămată, cu intenţia de a-l lovi din nou, fără a reuşi. În urma loviturilor primite, persoana vătămată a suferit leziuni şi, totodată, i-a fost ruptă proteza dentară în zona maxilarului superior. În urma agresiunilor exercitate de inculpatul, persoana vătămată a prezentat leziuni traumatice de tipul fracturii cranio-radiculare (la nivelul dintelui – nr. 1.1), excoriaţiei şi echimozei, care au necesitat pentru vindecare 11-12 zile de îngrijiri medicale”, au precizat anchetatorii ieșeni.

Agresorul va ajunge după gratii?!

Oamenii legii l-au trimis pentru 1 an și o lună în spatele gratiilor pe Ion Scânteie, considerându-l un pericol public, fiindcă a sărit la atac din cauza unui conflict ce putea fi discutat în limite normale. La scurt timp după incident, victima și-a dat ultima suflare.

Astfel, rudele persoanei vătămate s-au constituit ca fiind părți civile în proces, cu suma totală de 80.000 de lei, reprezentând daune morale.

„În ceea ce privește acțiunea civilă, s-a avut în vedere că persoana vătămată s-a constituit parte civilă în cursul urmăririi penale, cu suma de 5.000 de lei, cu titlu de daune materiale. Dar persoana vătămată a decedat (f. 11 – certificat de deces).

La termenul de judecată, numiţii, succesorii persoanei vătămate decedate, s-au constituit părţi civile în cauză cu suma de 40.000 de lei cu titlu de daune morale şi cu suma de 40.000 de lei cu titlu de daune materiale (f. 10), arătând, la interpelarea instanţei de judecată, ca această constituire reprezintă o continuare a acţiunii civile exercitate de partea civilă decedată”, potrivit rechizitoriului consultat de reporterii BZI.

Rămâne de văzut dacă Ion Scânteie va ajunge să își petreacă bătrânețea în libertate, având în vedere că a împărțit pumni și palme în câmp, provocând o suferință de neimaginat.

Adauga un comentariu