Local

Bătaie sângeroasă la Iași! Un bărbat a fost bătut măr de rivalul său, provocându-i urme adânci: Și-a revenit, dar încă nu poate vorbi despre tragedia care i-a schimbat viața – FOTO

Publicat: 07 iun. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bătaie sângeroasă la Iași Un bărbat a fost bătut măr de rivalul său provocându-i urme adânci Și-a revenit dar încă nu poate vorbi despre tragedia care i-a schimbat viața  FOTO
Dănuț Chirilă și-a „întrecut” limitele, după ce a sărit la bătaie la rivalul său și l-a nenorocit

Un bărbat a fost bătut măr de rivalul său, provocându-i urme adânci. Între cei doi a fost vorba despre un conflict mai vechi, dar totul s-a terminat crunt. Timp de două luni de zile s-a zbătut între viață și moarte, iar acum și-a revenit, însă nu poate vorbi despre tragedia care i-a schimbat viața

Dănuț Chirilă și-a „întrecut” limitele după ce a sărit la bătaie la rivalul său și l-a nenorocit. Acesta a început să tragă cu bestialitate în mai multe zone ale corpului. Oamenii din sat au rămas stupefiați când au auzit din șanț un strigăt de ajutor. Ulterior, au sărit vecinii în ajutor și au înlemnit când l-au văzut într-o baltă de sânge.

Un bărbat a fost bătut măr de rivalul său, provocându-i urme adânci: Și-a revenit, dar încă nu poate vorbi despre tragedia care i-a schimbat viața

Totul s-a întâmplat anul trecut. De la o simplă ceartă s-a ajuns la un măcel ca în filmele de groază. Persoana vătămată a ajuns să zacă pe patul de spital aproape două luni. Ulterior, s-a deplasat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, fiindu-i eliberat certificatul medico-legal în care se precizează că a prezentat un politraumatism cu traumatism cranio-cerebral (minim hematom fronto-temporo-parietal drept, hematom epicranian temporal bilateral), traumatism facial (excoriaţie frontală stângă, chemozis bilateral, echimoze periorbitare, hematom subcutanat suborbitar, bilateral, edem orbitar bilateral), traumatism abdominal (hematom hepatic, hemoperitoneu) şi hematom fesă dreaptă (excoriaţie). Leziunile s-au putut produce prin lovire cu mijloace contondente și au necesitat 55-60 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

„În jurul orei 21:30, inculpatul l-a abordat în legătură cu un conflict recent în care persoana vătămată l-a agresat fizic pe fratele acestuia, după care i-a aplicat cu putere un pumn în zona feţei, victima dezechilibrându-se şi căzând peste balustrada magazinului, ajungând în şanţul din drumul public. Inculpatul a coborât după persoana vătămată şi cât timp aceasta se afla la nivelul solului, în şanţ, a continuat să-i aplice lovituri cu pumnul peste tot corpul. Văzând starea în care se afla victima, inculpatul a hotărât să îl conducă la domiciliul acestuia şi să îi ofere băuturi alcoolice, pentru a-l convinge să nu depună plângere penală împotriva sa, urcându-l în căruţa cu care venise la bar.

Pe drum, în dreptul locuinţei martorului Cealmău, persoana vătămată a coborât din căruţa inculpatului şi a căzut la nivelul solului, începând să strige după ajutor, moment în care în drumul public au ieșit martorii Cealmău, la vederea acestora inculpatul continuându-și deplasarea spre locuinţa sa, singur. Martorii au luat o găleată de apă şi l-au udat pentru a-şi reveni, ajutându-l să se deplaseze spre locuinţa sa. La scurt timp s-au întâlnit cu părinţii victimei, care au fost anunţaţi de martorul despre faptul că fiul lor a fost agresat şi, observând starea în care se afla victima, respectiv, plin de sânge pe față şi pe haine, au solicitat prezenţa unei ambulanţe care l-a transportat la spital”, au declarat judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași.

Victima a cerut despăgubiri grele

Persoana vătămată s-a constituit ca fiind parte civilă în proces și a cerut suma de 20.000 de lei, drept daune morale, având în vedere suferința provocată de făptaș. Dănuț Chirilă a primit condamnarea de 1 an și 6 luni de închisoare. A contestat decizia anchetatorilor, însă aceștia au respins apelul, ca fiind nefondat.

„Cod procedură penală, respinge, ca nefondat, apelul formulat de inculpatul-apelant CHIRILĂ DĂNUŢ, necunoscut cu antecedente penale, împotriva sentinţei penale numărul 429 din data de 16.03.2023 a Judecătoriei Vaslui, pronunţată în dosarul penal nr. 3177/333/2022, sentinţă pe care o menţine.

În baza dispoziţiilor art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe inculpatul-apelant să plătească statului suma de 300 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate cu ocazia soluţionării prezentului apel. În baza dispoziţiilor art. 276 alin. 1 Cod procedură penală, obligă pe inculpatul-apelant să plătească părţii civile suma de 2.200 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată efectuate în apel, constând în onorariu avocat. Definitivă”, au mai transmis oamenii legii în legătură cu rivalul bărbatului care a fost bătut măr.

Adauga un comentariu