Local

Bătăuș vasluian, condamnat la închisoare după ce și-a agresat soția în nenumărate rânduri!

Publicat: 24 sept. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Bătăuș vasluian condamnat la închisoare după ce și-a agresat soția în nenumărate rânduri
Individul își agresa deseori soția

Dosarul unui bătăuș vasluian din Bârlad a ajuns pe masa magistraților ieșeni, ulterior acesta fiind condamnat la închisoare cu executare. Individul își agresa partenera ori de câte ori avea ocazie, locurile publice nereprezentând un impediment. Pumnii și picioarele erau folosite în bătăile constante pe care i le aplica victimei

Bărbatul a fost găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de loviri sau alte violențe. Ultima oară, victima a avut nevoie de îngrijiri medicale timp de douăzeci și cinci de zile. Pe lângă pumni și picioare, agresorul o lovea cu sticla în cap și o prindea în portiera mașinii.

Anchetatorii de la Curtea de Apel Iași au decis că acesta reprezintă un pericol, perturbând și liniștea publică de cele mai multe ori.

Bătăuș vasluian, pericol pentru soție

Pumn spre femeie
Dosarul unui bătăuș vasluian din Bârlad a ajuns pe masa magistraților ieșeni

Un bărbat din Bârlad ce și-a agresat soția în nenumărate rânduri va trebui să se pregătească de detenție.

Individul își lovea femeia deseori, cauzându-i acesteia răni grave. Fie că erau la bar, în mașină sau acasă, agresiunile erau nelipsite.

„Fapta inculpatului care, la data de 31.03.2019, în jurul orei 20:00, în timp ce se afla pe terasa din zona Gării CFR, o lovește cu portiera peste picior pe persoana vătămată întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de loviri sau alte violenţe”, precizau anchetatorii.

Într-un episod violent, individul ar fi lăsat-o pe femeie căzută la pământ.

„Fapta inculpatului care, la data de 31.03.2019, în jurul orei 20:30, în timp ce se afla în zona Gării CFR, lovind-o cu o sticlă în zona capului şi, ulterior, după ce persoana vătămată a căzut la nivelul solului, cu piciorul, în zona feţei, cauzându-i acesteia vătămări ce au necesitat pentru vindecare un număr de 24-25 de zile de îngrijiri medicale, prin acţiunile săvârşite tulburând ordinea şi liniştea publică, întrunește elementele constitutive ale infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice”, adăugau anchetatorii.

În plus, bătăușul nu se ferea de privirile oamenilor, multe bătăi având loc la bar.

„Fapta inculpatului care, la data de 12.09.2020, în jurul orei 18:00, în timp ce se afla în interiorul barului aparţinând SC SRL Bârlad, a exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate, lovind-o cu pumnii şi picioarele, prin acţiunile săvârşite tulburând ordinea şi liniştea publică, întrunește elementele constitutive ale infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Fapta inculpatului care, la data de 12.09.2020, în jurul orei 18:00, în timp ce se afla în interiorul barului, a exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate, lovind-o cu pumnii şi picioarele, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de loviri sau alte violenţe”, menționau magistrații.

Tanar arestat
Și în locuri publice era violent

Condamnat la închisoare

Masina de politie
Femeia a avut nevoie de îngrijiri medicale

Instanța de judecată ieșeană a emis o hotărâre definitivă în ceea ce privește situația bătăușului vasluian. Astfel, pedeapsa totală este de doi ani și două luni de închisoare.

„Majorează pedeapsa stabilită pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin.( 2) Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. (10) Cod procedură penală, de la 6 luni la 1 an şi 6 luni de închisoare.

În temeiul art. 67 alin. (1) din Codul penal, aplică inculpatului, pe lângă fiecare dintre cele trei pedepse principale stabilite, şi pedeapsa complementară, constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de Codul penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a alege pe o durată de 5 ani.

Pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni de închisoare pe care o sporeşte cu o treime din totalul celorlalte două pedepse, respectiv cu 8 luni închisoare, rezultând o pedeapsă totală de 2 ani şi 2 luni de închisoare ce se execută în regim de detenție”, precizau magistrații.

Comentarii
Adauga un comentariu