Local

Bătrân mort într-o casă din Bucium la câteva ore după ce a fost externat de la Spitalul de Boli infecțioase din Iași

Publicat: 09 oct. 2020
Test coronavirus
Sange infectat cu coronavirus

Bătrân mort într-o casă din Bucium la câteva ore după ce a fost externat din Spitalul de Boli Infecțioase din Iași! Familia a încremenit când a văzut în ce stare a ajuns bătrânul după ce a fost infectat cu COVID-19! Trupul lui neînsuflețit este plâns de copii și abia mâine un medic legist va constata decesul

Moarte stranie într-o casă din Bucium! Un bătrân de 80 de ani, care, conform spuselor familiei fusese internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și Spitalul Căi Ferate, după ce a fost depistat cu COVID-19, a murit la câteva ore de la externare. Bărbatul a fost transportat cu o ambulanță la domiciliu, iar la scurt timp a decedat. Familia nu-și poate explică nefericitul eveniment.

Emanuel Zanchi avea 80 de ani. Familia lui povestește că în urmă cu 3 săptămâni, bărbatul a fost depistat pozitiv la infecția cu COVID-19.

„S-a internat la Spitalul de Boli Infecțioase, iar apoi a fost transferat din ce știu și la spitalul Căi Ferate. El suferea și de probleme cu inimă. Pe la oră 21:00 în seara acceasta, a murit. A fost adus acasă cu ambulanță la ora 16:00”, spune Antonio Bogdan Zanchi, fiul bătrânului.

Răspunsul autorităților: Mâine dimineață se va constata decesul

De mai bine de 2 ore, familia bătrânului sună disperată autoritățile pentru a-i ridica trupul neînsuflețit. Disperarea îi face să nu înțeleagă protocoalele din spitale. Deși medicii de la UPU și reprezentanții DSP au explicat procedurile, familia cere ajutorul.

„Am sunat la 112 și la DSP și mi-au spus că nu au pe cine să trimită că nu au medic legist la oră asta. Trebuie să așteptăm până dimineață”, mai spune Antonio.

Prof. dr. Diana Cimpoesu face lumina în acest caz.

„Nu e o urgență. Medicul de la consultații SAJ va constată mâine decesul și va da certificat de deces”, spune prof. dr Diana Cimpoesu, șefa UPU SMURD IAȘI.

Până mâine dimineață, când un medic legist va veni pentru a constata decesul, familia trebuie să stea cu persoana decedată în casă.

Comentarii
  • parca procedura pentru mortii de covid chinezesc spune ca trebuie pusi imediat in saci sigilati si aruncati imediat in sicriu si intr-o groapa mai rau ca animalele, cum sa stai cu mortul in casa de covid chinezesc ca te poti contamina mortul mai poate respira, mai poate vorbi, cere apa mancare, in alte tari mortii de covid se incinereaza mortul nu se poate opune, incinerarea obligatorie si gata ca orice animal infectat, porci, pasari etc

Adauga un comentariu