Razboi în Ucraina

Bătrână din Kiev, la un pas de moarte. Incredibil ce au vrut să îi facă soldații ruși 

Publicat: 08 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bătrână din Kiev la un pas de moarte. Incredibil ce au vrut să îi facă soldații ruși 
Tetiana Oleskiinko, o femeie ucraineancă, a trecut prin momente greu de crezut.

O femeie care locuiește în Kiev a povestit prin ce traumă a trecut. Războiului dintre Rusia și Ucraina a făcut-o să treacă prin clipe teribile, iar soldații ruși au terorizat-o chiar în curtea propriei sale case.

Tetiana Oleskiinko, o femeie ucraineancă, a trecut prin momente greu de crezut. Într-o dimineață obișnuită, stătea în grădina casei sale și își admira mica livadă de pomi fructiferi. După aceea, a început războiul care a mutat-o în pivnița unui vecin.

Femeia de 69 de ani locuiește în satul Adrivka, împreună cu nepoții săi. Într-o zi, s-a decis să meargă în curtea sa pentru a putea lua câteva fructe din pomii grădinii. Când a ajuns acolo, soldații ruși au vrut să îi pună capăt zilelor.

Bătrână din Kiev, la un pas de moarte

După ce a scăpat cu bine din ghearele morții, femeia a dorit să-și împărtășească povestea cu jurnaliștii. Ucraineanca a dezvăluit cum s-a întâmplat totul, din momentul în care a ajuns în grădină și a dat de soldații ruși.

Când a ajuns acasă, Tetiana Oleskiinko a observat că rușii săpau o groapă cu lopețile și urma să vină un tractor. Mirată, femeia a întrebat ce este cu groapa respectivă din curtea sa. Răspunsul soldaților i-a făcut inima să-i sară din piept. „Acesta este mormântul tău”, i-au spus invadatorii.

Soldații ruși i-au spus că au primit un ordin să îi facă o groapă de șapte metri adâncime, în care să-i pună trupul fără viață. Norocul său a fost că ucrainenii au reușit să ajungă la timp și să îi salveze soarta femeii.

Gara din Kramatorsk bombardată de armata rusă

Gara din Kramatorsk bombardată de ruși este folosită pentru evacuarea civililor din zonele atacate de trupele Rusiei. În momentul atacului, în gara se aflau mii de civili, şi conform primelor informații, sunt declaraţi peste 30 de morți și peste 100 de răniți.

Totodată, anterior au apărut informații potrivit cărora trei trenuri de evacuare au fost blocate după un atac aerian asupra unei căi ferate controlate de Ucraina în apropiere de stația Barvinkove din estul Ucrainei. Astfel că trenurile care pleacă din Slovyansk, Kramatorsk și Lyman, care se află în regiunea Donețk, au fost blocate.

Deputatul ucrainean Leşia Vasylenkoe a anunţat de asemenea, că alte atacurile aeriene au lovit linia de cale ferată în partea de nord a regiunii Donețk.

Într-o altă ordine de idei, amintim că mai mulți oficiali ruşi au negat orice abuz din partea forţelor ruse la Bucha. Kremlinul a declarat că imaginile sunt ”falsificare” publicate la sfârşitul săptămânii trecute de mass-media. Miercuri, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a acuzat oficialii şi mass-media occidentale că ”au dat un verdict  vinovat împotriva ţării noastre (…) fără să încerce măcar să verifice nimic”.

Adauga un comentariu