Magazin

Bautura care iti detoxifiaza organismul primavara – Smoothie de salata verde

Publicat: 12 mart. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bautura care iti detoxifiaza organismul primavara - Smoothie de salata verde
1

O bautura naturala plina de energie, o bautura vie care revigoreaza organismul si-l curata de toxine, un suc verde din legume mixate la blender care-ti reda pofta de viata. Chiar daca nu esti la cura sau dieta consuma macar cateva zile o bautura verde naturala din legume preparata la blender, un mix de vitamine si minerale, un pahar plin de sanatate care-ti reface rezerva de energie si vitalitate necesara unui organism sanatos.

Smoothie din frunze proaspete se prepara oricand ne simtim putin lipsiti de energie, sau simtim ca organismul nostru a obosit, dar cel mai bine il preparam la inceputul primaverii cand organismul a trecut peste anotimpul rece, iarna nu a avut prea multe legume si fructe proaspete pentru buna lui functionare.

Tot la inceputul primaverii incep sa apara minunile pamantului (minunile naturii) cu frunze verzi, cum ar fi spanac, urzica, stevie, nasturel, loboda, salata verde, ceapa verde si bineinteles patrunjel, marar din care ne putem pregati paharul nostru de sanatate care nu ar trebui sa ne lipseasca in nici o zi. Primavara, vara sau oricand avem ceva verde putem pregati un smoothie foarte bun si eficient.

Citeste si Inamicul ficatului gras – Curata colonul si iti imbunatateste vederea

Pentru ca efectul sa fie pe masura, eu o sa prepar un smoothie verde din salata verde frageda si proaspata, castraveti, patrunjel proaspat si lamaie.

Cum facem smoothie cu frunze de salata. Pentru 2 pahare de smoothie avem nevoie de 1 salata verde, 3 castraveti tineri, ½ legatura patrunjel verde, 4 frunze telina proaspata, zeama de la ½ lamaie, 1 pahar mare apa plata, 6 cuburi gheata.

Punem intr-un vas de blender cantitatea de apa, castravetii curatati de coaja si taiati feliute, frunzele de patrunjel cu tot cu tulpinele tinere foarte bine spalat si rupt in bucati, salata verde desfacuta frunza cu frunza si spalata sub jet de apa. Salata o s-o adaugam in 2-3 reprize deoarece nu incape toata odata, mixam continutul cateva secunde apoi mai completam cu frunze de salata verde pana cand incape toata, adaugam si frunzele de telina, cuburile de gheata si zeama de lamaie, mixam totul timp de 1 minut la viteza maxima pana obtinem un suc verde natural si delicios.

Punem bautura in pahare si o ornam cu feliute de lamaie, o servim de preferinta dimineata pe stomacul gol. Mai putem adauga zeama de lamaie dupa gust.

Adauga un comentariu