Local

Baza sportivă de la Ciric va fi modernizată. Primăria Iași cheltuie 91 mii euro într-o nocturnă pe terenurile de tenis

Publicat: 27 mai 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Baza sportivă de la Ciric va fi modernizată. Primăria Iași cheltuie 91 mii euro într-o nocturnă pe terenurile de tenis
Primăria Iași va aloca 91 mii euro pentru a moderniza Baza sportivă de la Ciric, unde va fi montată o instalație de nocturnă

Baza sportivă de la Ciric va fi modernizată de Primăria Iași! Municipalitatea va aloca 91 mii euro pentru achiziția unui sistem de iluminat pe timp de noapte a terenurilor de tenis din zona Ciric.  Proiectarea și execuția va fi realizată de o firmă din municipiul Iași.

Primăria Iași va aloca 450 mii lei (91 mii euro) pentru o instalație de nocturnă la baza sportivă de la Complexul Ciric din oraș. Investiția va fi realizată de firma Electroconstrucția Elco SA Iași, conform procedurii derulate de autoritatea locală. Investiția va fi realizată de primărie pentru susținerea unor competiții sportive, în special turneele de tenis care au loc la Baza de la Complexul Ciric din municipiul Iași.

Baza de la Ciric va fi modernizată de Primăria Iași

Autoritatea locală a arătat și de ce s-a ajuns la o astfel de investiție în baza de la Ciric din municipiul Iași.

„În prezent, la Baza sportivă Ciric există un număr de șase terenuri de tenis. Nici unul dintre acestea nu dispune de o instalație de iluminat pentru asigurarea desfășurării meciurilor în nocturnă. Deoarece municipiul Iași a atras un turneu de tenis internațional clasificat ATP, a apărut necesitatea de a asigura desfășurarea meciurilor din competiție și pe durata nopții”, se arată în caietul de sarcini.

Firmă cu datorii de 11 milioane lei va face lucrarea de la Ciric

Firma Electronconstrucția Elco SRL este deținută de Grigore Diaconu, Niță Chihaia și Sorin Costel Burduja. În cursul anului 2021, societatea a avut o cifră de afaceri de 20,9 milioane lei, un profit de doar 256 mii lei și datorii de 10.9 milioane lei. Firma respectivă a mai încercat să obțină și alte contracte de la Primăria Iași. Conform bilanțului depus, societatea respectivă a avut în anul 2021 un număr de 68 de angajați.

„Această investiție presupune asigurarea nocturnei pentru două dintre aceste terenuri, cu posibilitatea extinderii la alte două prin amplasarea a patru piloni în colțurile terenurilor de tenis care să susțină bateria de corpuri de iluminat. Totodată, se va asigura comanda corpurilor de iluminat, prin amplasarea unor tablouri de comandă la baza fiecărui stâlp. Având în vedere că în zona terenurilor de tenis a fost executat un studiu geotehnic pe care municipiul îl deține, acesta va fi pus la dispoziție ofertantului în vederea folosirii la proiectarea fundației pilonilor”, se mai arată în caietul de sarcini.

Turneu de tenis la Baza de la Ciric

Nocturna de la baza de la Ciric va fi făcută pe o fundație de beton.

„Sistemul de fundare adoptat este alcătuit din fundații tip bloc și cuzinet (alcătuite dintr- un bloc de beton simplu pe care se reazămă un cuzinet de beton armat în ca e se încastrează stâlpul). Fundarea se va realiza direct la o cotă propusă în studiul geotehnic, fără intervenții suplimentare asupra terenului. Trebuie realizat un zid de sprijin pentru taluz în locul unde se execută fundația”, se mai arată în caietul de sarcini.

În vara acestui an, la Baza de la Ciric va avea loc turneul de tenis Iași Concorde Open, turneu trecut în clasamentul ATP. Baza de la Ciric va fi, astfel, modernizată de autoritatea locală pentru ca meciurile să poată avea loc și pe timp de noapte.

Comentarii
Adauga un comentariu