Borșul are numeroase beneficii pentru organismul nostru, mai ales dacă este pregătit în casă din ingredientele noastre, deoarece cel cumpărat în sticle din comerț poate avea diferiți conservanți și aditivi alimentari pentru gust, care pot duce la pierderea calității nutriționale.
Adăugăm într-un borcan 150 g mălai, 8 g drojdie și 300 g târâte de grâu.Apoi adăugăm puțină apă călduță și amestecăm. Se adaugă leuștean și cimbrișor dacă avem, după gust. Se pune peste aproximativ 3 litri de apă caldă, fiartă și răcită, dar nu clocotită.Se scoperă vasul și se lasă la cald.
Borșul se acrește îm 2-3 zile, uneori chiar și după 24 de ore. Se strecoară, când este suficient de acru și se pune în cămară în sticle de depozitare.
Iată în continuare câte beneficii are un pahar de borș pe zi, pentru sănătatea organismului nostru.
Mare atenție, pentru că borșul are şi contraindicaţii și unele persoane cu diferite probleme de sănătate, ar putea să nu-l tolereze.Este indicat înainte să vă sfătuiți cu medicul dumneavoastră.