Actualitate

Beatrice Mahler, managerul Institutului ” Marius Nasta ” din București anunță o scădere a cazurilor de COVID-19: Avem locuri libere pentru pacienții infectați

Publicat: 16 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Beatrice Mahler managerul Institutului  Marius Nasta  din București anunță o scădere a cazurilor de COVID-19 Avem locuri libere pentru pacienții infectați
Beatrice Mahler susține că situația cazurilor de COVID-19 din spitale s-a mai ameliorat

În ultimele zile la nivel de țară se poate observa o descreștere a cazurilor de infectări cu COVID-19. Situaţia din spitale este un pic mai bună decât acum 2 săptămâni. Conform declaraţiilor managerului Institutului ” Marius Nasta” din București sunt locuri libere în spital. Beatrice Mahler a precizat faptul că, în pofida scăderii numărului de cazuri, situaţia de la Terapie Intensivă este în continuare tensionată.

Dacă valul 4 al pandemiei pare să fi trecut, autoritățile vorbesc despre iminenta apariție a valului 4. În urmă cu câteva zile, Raed Arafat explica acest lucru.

 

Beatrice Mahler, managerul Institutului ” Marius Nasta” anunță că spitalul are locuri libere pentru pacienţii infectați cu COVID-19

Într-o intervenţie la un post de televiziune, managerul Institutului ” Marius Nasta ” din București afirmă faptul că în ultimele câteva zile se poate vedea o scădere a cazurilor de persoane infectate cu COVID-19. Așadar, Beatrice Mahler anunță că unitatea medicală are locuri libere pentru pacienţi, lucru ce nu s-a mai întâmplat e 4 săptămâni.

” Lucrurile stau puțin mai bine dacă vorbim de pacienți internați în secții. Au început să scadă numărul de pacienți. Avem chiar locuri libere, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni. Este ceva ce s-a întâmplat în ultimele trei zile și e bine că suntem în această direcție”, a precizat Beatrice Mahler.

Situaţia de la Terapie Intensivă este în continuare tensionată, menționează managerul unității medicale

Pe de altă parte, în pofida scăderii numărului de pacienţi care ajung la spital, managerul unităţii medicale avertizează că situaţia de la Terapie Intensivă este în continuare dificilă. Problema apare şi în momentul în care personalul medical trebuie să facă o igienă completă pentru că, cu cât numărul de pacienţi este mai mare, cu atât există riscul de a apărea infecții:

„Sigur, nu putem vorbi despre locuri libere în ATI și toate astea tind să ne ducă într-o direcție care sperăm că ne va permite să facem ceea ce trebuie făcut în spital, cel puțin la două săptămâni, adică o igienă completă cu dezinfecție a saloanelor. Când ai un număr foarte mare de pacienți, riscul să apară infecții în spitale este foarte mare. Această igienă extrem de profundă trebuie făcută. Sperăm că vom avea timp în următoarea perioadă extrem de profundă trebuie făcută.

Sperăm să avem timp să introducem ventilatoarele în procesul de revizuire completă pentru că sunt și au fost folosite extrem de intens. După valul unu, valul doi și mai ales valul trei toate ventilatoarele noi au trebuit reparate complet, fiind extrem de mult folosite”, a declarat Beatrice Mahler.

Raed Arafat, despre valul 5 al pandemiei

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat vineri, 12 noiembrie că un val 5 al pandemiei este posibil, dar că nu poate spune la ce moment ar putea veni acesta. Amploarea valului va depinde, însă, de raţă de vaccinare, crede Arafat.

“Pot să parafraze ce au zis oficialii din Germania, că la acest momemnt pandemia începe să se transforme în pandemia nevaccinaților. Un val 5 este posibil, nu pot să spun la ce moment, dar este posibil şi cu cât avem rata de vaccinare mai mică, un val 5 poate să aibă un impact cum a fost acest val care a trecut acum. Diferenţa între val 5, care oricum poate că va veni, cu un procent mare de vaccinaţi şi unul cu procent mai mic de vaccinaţi, este impactul major pe sistemul sanitar”, a afirmat Arafat, vineri, într-o conferinţă de presă.

De aceeași  părere este și fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru care a oferit o declarație recentă despre acest subiect

Adauga un comentariu