National

Beatrice Mahler: „Perioada pe care o traversăm este cea mai dificilă de la începutul pandemiei”

Publicat: 30 mart. 2021
medicul Beatrice Mahler vorbește la o conferință de presă
Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală este îngrijorată de capacitatea de funcționare a unității medicale în valul 5 al pandemiei de COVID-19

Marți, 30 martie 2021, Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a declarat, la B1 TV, că perioada prin care trece instituția pe care o reprezintă este cea mai dificilă de la începutul pandemiei.

Medicul a precizat că, în ultimele două săptămâni, paturile din spitale s-au ocupat mult mai repede, „adică undeva în jurul orei 3-4 rămânem fără locuri pentru pacienții care vin de acasă”. De asemenea, aceasta a mai punctat că, în ultimul timp, „boala își modifică puțin modalitatea de evoluție”.

„La «Marius Nasta» e această situație, adică paturi ocupate la maxim atât în Terapie Intensivă, cât și în secție, de mai bine de trei săptămâni. Problema cea mai mare este în acest moment faptul că paturile suplimentare pe care le ocupăm în fiecare zi se ocupă mult mai repede, adică undeva în jurul orei 3-4 rămânem fără locuri pentru pacienții care vin de acasă, și managementul este extrem de dificil în condițiile acestea, ca să nu mai vorbesc că avem pacienți extrem de severi care au ventilație non-invazivă pe secție cu iminență de intubare și aici consultul este dublu, adică medicul de Terapie Intensivă practic asigură asistența și a pacienților severi din secție”, a spus Mahler.

Beatrice Mahler: „Boala își modifică puțin modalitatea de evoluție”

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală a precizat că spitalele se confruntă cu cea mai mare uzură și cea mai mare dificultate de management a unor pacienți, deoarece boala și-a modificat puțin modalitatea de evoluție. Astfel că, în momentul de față, „avem cam două tipuri de pacienți, sau două manifestări prioritare”.

Beatrice Mahler a fost întrebată care este atmosfera din spitale, în contextul în care personalul medical a fost criticat dur de către protestatarii anti-restricții. Aceasta a răspuns:

„În spital, noi ne facem treaba și ne facem treaba de mai bine de un an de zile – sigur că da, cu momente în care lucrurile au stat mai bine sau mai puțin bine. Pot să spun că perioada pe care o traversăm de două săptămâni este cea mai dificilă de la începutul pandemiei. E cea mai mare uzură și cea mai mare dificultate de management al acestor pacienți, cu atât mai mult cu cât boala își modifică puțin modalitatea de evoluție. Avem cam două tipuri de pacienți, sau două manifestări prioritare.

O parte din pacienți ajung în câteva zile de la debut să dezvolte forme severe de boală, iar o parte – în momentul în care se apropie de ziua a 13-a, a 14-a de evoluție, când toți ne-am aștepta ca lucrurile să evolueze spre vindecare, apare furtuna de citokine și apare insuficiența respiratorie, care necesită practic internare, în momentul în care ajung direct în Terapie Intensivă cu prognostic extrem de rezervat”.

Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 946.647 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, potrivit celor mai recente date oficiale. Un număr de 845.357 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 23.409 diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.
Adauga un comentariu