Sport

Beneficiile consumului de Turmeric

Publicat: 30 apr. 2020

Cunoscut în special ca ingredient folosit în preparatele asiatice, turmericul (curcuma) are și numeroase proprietăți terapeutice.  

Termenul de Curcuma definește un gen din care fac parte peste 100 de specii de plante din familia Zingiberaceae. Turmericul (Curcuma longa) este doar una din numeroasele specii de curcuma, planta care a inceput sa fie folosita pe teritoriul Indiei, in urma cu 4.000 de ani. În limba sanscrită, cuvantul kunkuma era folosit in mod specific pentru a desemna turmericul, de aceea astăzi între cei doi termeni se pune semnul egalității. 

Turmericul are numeroase beneficii pentru sănătate: 

  • Are un important rol antiinflamator, protejând organismal de apariția infecțiilor virale, a șocului septic, a bolilor inflamatorii și autoimune.
  • Turmericul are proprietăți detoxifiante. Compozitia chimică a acestuia ajută la blocarea acțiunii radicalilor liberi, stimulând enzimele responsabile de combaterea acestora. 
  • turmericul este o sursă bogată de fier, de aceea consumul regulat previne anemia
  • Datorită proprietăților antiinflamatoare și antioxidante, turmericul previne apariția bolilor gastrointestinale.
  • Turmericul reduce nivelul de glucoză din sânge, previenind astfel apariția diabetului. 
  • Consumul de turmeric poate duce la reducerea colesterolului rău
  • Turmericul previne apariția astmului și a alergiilor
  • Turmericul poate fi un remediu eficient pentru boli de piele precum : acneea, eczema si psoriazis.

Dacă ai nevoie de o sursă de curcumin sigură și concentrată, poți încerca Turmeric Curcumin Vitamina D3 de la Fit4Pro. Suplimentul  conține curcumă lichidă cu biodisponibilitate ridicată și solubilă. 

 Weider Liquid Curcumin Vitamina D3 este o formulă concentrată de biodisponibilitate ridicată care oferă zilnic 500 mg turmeric per capsulă, din care 30 mg curcuminoizi (NovaSOL®). 

NovaSOL® este o marcă înregistrată care garantează o calitate ridicată, oferind o curcumină lichidă cu o solubilitate ridicată care o face de 185 de ori mai biodisponibilă decât extractul standard de curcumină.

Produsele FIT4PRO sunt rezultatul a peste 40 de ani de experiență în domeniu. Rețeta unică a fiecărui produs și mater

Adauga un comentariu