Terapii alternative

Beneficiile grasimii de bursuc

Publicat: 27 mai 2015
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Beneficiile grasimii de bursuc
7

Untura de bursuc este unul din produsele naturiste exceptionale, intrebuintat in tratarea diferitelor afectiuni. Grasimea de bursuc are textura unui ulei putin solidificat, o culoare alb-galbuie si un miros si gust specific.

Untura de urs este bogata in elemente si substante active atat de benefice pentru organismul nostru. Contine proteine, vitamine (A, E, B1, B2, B3, B4, B12), acizi grasi polinesaturati (Omega-3, Omega-6, Omega-9), substante glicozide, micro si macroelemente.

Iata cateva afectiuni care pot fi tratate cu untura de bursuc:
1. Afectiuni pulmonare. Untura de bursuc este recomandata de catre expertii in medicina alternativa, in primul rand pentru tratament impotriva tuberculozei pulmonare. Aceasta boala apare in urma infectiei cu bacteria Mycobacterium tuberculosis (cunoscuta si sub numele de bacilul Koch), afectand plamanii prin distrugerea tesuturilor acestora.

Complexul de vitamine si minerale ajuta la regenerarea tesuturilor, iar untura se poate consuma fie sub forma de capsule sau in stare bruta. Indiferent de afectiune, consumul in stare bruta se face in combinatie cu ceva dulce, cum ar fi miere de albine, cacao sau ciocolata. De asemenea, untura de bursuc are aceleasi proprietati de vindecare pentru astmul bronsic si pneumonie, fiind folosit si in tratarea cancerului pulmonar. Pentru cancer se recomanda consumul in stare bruta deoarece, compozitiei cu proprietati antitumorale de acizi grasi polinesaturati (in special Omega 9) si vitamina A.

2. Afectiuni gastro-intestinale. Tot datorita efectului de regenerare a tesuturilor, consumul regulat de untura de bursuc creste eficacitatea de prevenire si tratare a afectiunilor sistemului digestiv, precum gastrita, ulcerul duodenal, colita si enterocolita. Untura de bursuc are un efect protector de "invelire" a membranei mucoase, datorita vitaminelor A, E si B5 din compozitia sa.

3. Afectiuni cardio-vasculare. Untura de bursuc contribuie la imbunatatirea sistemului circulator, reducand riscul de ateroscleroza, tromboza si varice. Contine acizi grasi Omega 3 si Omega 6 care duc la extinderea lumenului vaselor de sange care alimenteaza inima, si reduc colesterolul din sange. Vitaminele E, B3, B6 si B12 reduc restrangerea trombocitelor si imbunatatesc proprietatile reologice ale sangelui. Pe langa acestea, vitamiele B2, B5, B9 si A, regleaza nivelurile sanguine de hemoglobina, stimuland sinteza naturala a hemoglobinei.

4. Afectiuni ale pielii. Untura de bursuc poate fi folosita si ca unguent. Pentru zgarieturi, taieturi, piele crapata, vergeturi, arsuri sau alte rani usoare, este suficienta aplicarea unei cantitati subtiri de untura pe suprafata afectata. Pentru muscaturi de insecte, furuncule, abcese, acnee, herpes, psoriazis sau dermatita atopica, se recomanda atat uzul extern cat si cel intern al unturii de burusuc.

De asemenea, untura de bursuc previne imbatranirea pielii, datorita antioxidantilor naturali si a acizilor grasi organici si polinesaturati. Daca se foloseste doar ca unguent, este indicata achizitionarea in stare bruta. Exista creme cu untura de bursuc, dar cantitatea acesteia este foarte redusa.

5. Afectiuni musculo-scheletice. Tot ca unguent este fololsit pentru eliminarea durerii, inflamatiei si tumefierii muschilor. Untura de bursuc se recomanda pentru uz intern si exten in tratarea artritei, rahitismului, osteoporozei, tendinitei, miozitei, luxatiilor de ligament si tendoane.

6. Afectiuni hormonale. Untura de bursuc ajuta la restabilirea echilibrului hormonal, reduce riscul de intertilitate si impotenta, jucand un rol important in sinteza hormonilor sexuali masculini si feminini. Acizii grasi nesaturati au un efect de protectie asupra ovocitelor si spermatozoizilor.

Cum se administreaza untura de bursuc. Untura de bursuc este utila atat pentru copii – peste 3 ani, cat si pentru adulti.

1. Tratamentul tusei. Pentru combaterea tusei se consuma cu lapte sau ceai de maces cu miere, cu jumatate de ora inainte de micul dejun, dar si inainte de culcare. Adultilor li se recomanda cate 1 lingura mare, iar copiilor – o lingurita.

2. Tratamentul bronsitei. In caz de brosita se utilizeaza atat intern, cat si extern (pentru frectii). Deoarece gustul nu este chiar placut, mai bine de preparat un medicament gustos. Iata ingredientele: o ciocolata (120 g), untura de bursuc (8 lingurite), unt (100 g), cacao (6 lingurite).

Untul impreuna cu untura se topeste la aburi, apoi se adauga ciocolata pana se topeste si, la final, cacao. Se obtine o pasta din ciocolata, care poate fi unsa pe paine si mancata de 3 ori pe zi. In faza acuta a bronsitei, adultii consuma cate 2 lingurite de untura de 3 ori pe zi, copii de la 10-14 ani – 1-1,5 lingurita de 3 ori. Pana la 10 ani, cate 0,5-1 lingurita cu lapte cald, tot de 3 ori pe zi. Tratamentul dureaza 2 saptamani.

Bebelusilor se recomanda de facut frectii la spate si piept cu grasime, apoi se pun haine calduroase si se acopera cu patura. In brosita cronica se utilizeaza un regim terapeutic usor diferit. Primele 2 saptamani se ia de 3 ori pe zi, apoi ne scapa de tuse, daca se administreaza timp 1,5 luni de 2 ori pe zi inainte de micul dejun si dupa cina.

Contraindicatii. Nu se recomanda femeilor insarcinate sau care alapteaza, persoanelor alergice la acest produs sau care sufera afectiuni ale ficat sau ale cailor biliare, pancreatita si copiilor cu varsta mai mica de 3 ani.

Comentarii
Adauga un comentariu