Prima pagină » National » Beneficiile pastilelor anti-Covid-19. Molnupiravir este un medicament care a fost bine suportat

Beneficiile pastilelor anti-Covid-19. Molnupiravir este un medicament care a fost bine suportat

03 feb. 2022, 14:33,
în National

Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală a explicat că o primă tranşă de pastile anti-Covid-19 a ajuns miercuri seară la unitatea medicală. Medicul spune că este vorba despre o cantitate de 700 de cutii de Molnupiravir care vor ajunge pentru 700 de pacienţi.

Tratamentul va începe să fie administrat pacienţilor chiar de astăzi, în urma unei evaluări medicale. Pastilele vor fi date celor care au factori de risc, cu simptomatologie de boală, în primele 5 zile de la debutul bolii.

teste efectuate într-un laborator, fiolă, mănușă albastră

În Covid-19 termenul de miraculos nu există, nu există medicament miraculos, este un medicament care a fost bine suportat

Beneficiile pastilelor anti-Covid-19. Pacientul vulnerabil să aibă o probabilitate mică de a ajunge la terapie intensivă

Dr. Adrian Marinescu a spus că, înainte de a ajunge acest medicament la Institut, au existat studii clinice care s-au făcut pe pacienţi și că acesta a fost bine tolerat de cei testați. Un procent foarte mic dintre aceştia au avut complicaţii.

„Ieri a ajuns prima tranşă de molnupiravir la Institutul Matei Balş din Capitală, este vorba despre 700 de cutii, ceea ce înseamnă tratamentul pentru 700 de pacienţi, fiecare cutie are 40 de capsule, sunt 8 capsule în fiecare zi pentru 5 zile. Sunt 700 de cutii pe care le avem deja”, afirmă medicul Adrian Marinescu.

Tratamentul va fi administrat la Matei Balş, în urma evaluării pacientului confirmat, la cei care au factori de risc, şi aici vorbim despre vârsta de peste 60 de ani, cei care au boli cronice, vor primi tratamentul în primele 5 zile de la debutul bolii, foarte important, pentru a fi într-adevăr eficient, în ideea de a reduce cât de mult riscul de a dezvolta complicaţii.

Obiectivul principal este ca pacientul vulnerabil, în momentul în care primeşte tratament antiviral ar trebui să aibă o probabilitate mică de a ajunge la terapie intensivă.

Pastila anti-Covid-19 va fi administrată în primele 5 zile de boală pacienţilor care nu au nevoie de oxigen

Administrarea pastilei anti-Covid-19 trebuie să se facă în primele 5 zile de la începutul bolii, vorbim despre formele uşoare şi formele medii, de pacientul simptomatic, dar care nu are nevoie de oxien,acesta fiind un detaliu foarte important.

Medicul Marinescu asigură prevenţia secundară şi anume la faptul că nu va dezvolta o formă severă, cu necesar de oxigen şi să ajungă în final la terapie intensivă.

„Orice medicament poate să vină şi cu reacţii adverse, aici lucrurile trebuie să fie extrem de clare” a explicat dr. Adrian Marinescu.

În ceea ce priveşte Molnupiravirul, în momentul în care un pacient este evaluat şi se stabileşte că el nu are nevoie să fie internat, în mod clar când primeşte tratamentul şi ajunge să rămână la domiciliu, el va fi monitorizat de către medicul de familie.

mainile unui doctor ce tin medicamente pe palme

Pastila anti-Covid-19 va fi administrata în primele 5 zile de boală pacienţilor care nu au nevoie de oxigen

Pacientul va fi urmărit pe toată perioada de administrare a tratamentului

Rolul de a face o centralizare şi de a vedea ce se întâmplă cu un medicament ţine de Ministerul Sănătăţii, este cel care până la urmă are toată această problemă în mână.

„În Covid-19 termenul de miraculos nu există, nu există medicament miraculos, este un medicament care a fost bine suportat” a spus Dr. Adrian Marinescu

Este un medicament care a fost bine suportat, iar cât despre reacţiile adverse, ele au putut fi controlate. Molnupravir este un medicament care se administrează pe cale orală, ceea ce înseamnă că va putea fi folosit pentru pacientul care este în regim ambulator.

Cel mai important rol pe care îl are molnupiravirul este că poate fi administrat acasă, într-un interval de 5 zile, pacientul poate fi monitorizat acasă, nu trebuie să fie într-un spital cum se întâmpla cu celelalte pastile anti-Covid-19.

Eficacitate crescută în ceea ce priveşte pastila anti-Covid-19 înseamnă că evoluţia pacienţilor care au primit, au avut o evoluţie bună în sensul de procent foarte mic de complicaţii, acest lucru fiind exact ce s-a întâmplat la un moment dat şi cu remdesivirul, şi cam acesta este rolul pe care îl are un medicament antiviral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`