Sport

Bianca Andreescu a fost numită sportiva anului în Canada! Jucătoarea de origine română a intrat în istoria țării

Publicat: 11 dec. 2019

Bianca Andreescu face senzație! Sportiva de origine română a fost desemnată cea mai bună sportivă a anului în Canada și a fost subiectul unei premiere. Este pentru prima dată în istoria țării când un jucător de tenis câștigă acest premiu.

„Sunt foarte recunoscătoare pentru acest trofeu. Nu mă așteptam să fiu primul sportiv din lumea tenisului care reușește acest lucru. Nu aș fi reușit nimic în acest an fără sprijinul Canadei”, au fost cuvintele Biancăi Andreescu.

Sportiva de 19 ani a început sezonul de pe poziția 152 WTA și a dezvăluit presei din Canada că obiectivul ei a fost să ajungă în top 100 până la finalul anului. Bianca și-a setat același obiectiv și anul trecut, însă nu a reușit să facă acest lucru în 2018.
Apogeul Biancăi Andreescu din 2019 a fost locul 4 WTA, care a coincis cu poziția cea mai înaltă atinsă vreodată de o jucătoare din Canada.
Cea mai importantă performanță din acest an a Biancăi a fost succesul de la US Open, unde s-a impus în fața Serenei Williams. Mai mult, a câștigat și turneele de la Indian Wells și Toronto.

S-a impus în fața Serenei Williams și a cucerit trofeul de la US Open

Bianca Andreescu a devenit noua campioană de la US Open la doar 19 ani! Jucătoarea din Canada de origine română a jucat pentru prima dată în carieră într-o finală de Grand Slam și a reușit să obțină trofeul! Sportiva care a început tenisul la Pitești s-a impus în fața Serenei Williams, cu 6-3, 7-5, și a devenit prima jucătoare din țara ei care a câștigat această competiție!
După un prim set excelent făcut de Bianca și un început de senzație în setul secund, jucătoarea din SUA a dat senzația că poate duce partida în setul cu numărul trei. Andreescu a avut minge de meci la 5-1, dar Serena Williams a revenit incredibil și a egalat.
Totuși, Jucătoarea de 19 ani a câștigat următoarele două game-uri și a reușit să îi producă Serenei a 4-a înfrângere consecutivă într-o finală de Grand Slam!loading...

Adauga un comentariu