Culinar

Biban de mare la cuptor. Ce condimente să folosești pentru o aromă deosebită a felului de mâncare?

Publicat: 26 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Biban de mare la cuptor. Ce condimente să folosești pentru o aromă deosebită a felului de mâncare
Peștele pregătit după această rețetă este incredibil de suculent și gustos

Un biban de mare la cuptor este ușor de pregătit deoarece necesită un minim de timp și efort, iar rezultatul nu seamănă deloc cu o masă rapidă. Bibanul de mare la cuptor este un vis pentru orice bucătar.

Peștele pregătit după această rețetă este incredibil de suculent și gustos. Este o opțiune excelentă pentru prânz sau pentru o cină în familie. Puteți servi bibanul de mare copt întreg  oaspeților dumneavoastră la o masă festivă. Peștele se dovedește a fi extrem de aromat și gustos. Pentru a pregăti felul de mâncare vei avea nevoie de biban de mare în cantitate de 1600 gr, ulei de măsline 3 lingurițe, sos de soia 2 lingurițe și o căpățână de usturoi. De asemenea, pentru aromă poți folosi lămâie, ardei roșu măcinat după gust, pudră de rozmarin, piper negru măcinat și verdețuri după gust.

biban de mare intr-o tava cu salata pe o masa
Peștele se dovedește a fi extrem de aromat și gustos

Biban de mare la cuptor. Cum să pregătești un pește întreg?

Întâi de toate pentru a face felul de mâncare pregătiți peștele. Dacă aveți pește congelat, scoateți-l din congelator și dezghețați-l la temperatura camerei în prealabil. Eviscerați peștele, îndepărtați branhiile și solzii. Asigurați-vă că îndepărtați membrana neagră de pe burta bibanului.

Se clătește peștele și se usucă cu prosoape de hârtie. Pregătiți celelalte produse în același mod. Pregătiți marinata. Se amestecă uleiul de măsline sau uleiul vegetal fără miros, sosul de soia, usturoiul tocat fin și condimentele uscate într-un recipient separat.

biban de mare intr-o tava cu salata pe o masa
Puteți servi bibanul de mare copt întreg oaspeților dumneavoastră la o masă festivă

Puteți folosi rozmarin uscat, ardei iute roșu și condimente, un vârf de cuțit de nucșoară. În loc de sos de soia se poate folosi un vârf de cuțit de sare. Amestecați totul bine, iar o lingură din marinata pregătită puneți-o separat și lăsați-o pentru sfârșitul gătitului.

Pe pește, pe ambele părți, faceți incizii mai adânci cu un cuțit ascuțit. Acest lucru vă permite ca bibanul să se marineze mai repede și să se coacă uniform. Nu uitați să tăiați aripioarele. Cu ajutorul unei pensule de silicon, se ung ambele părți ale bibanului cu marinată, precum și interiorul acestuia. Se lasă la marinat timp de 10-20 de minute.

Cât timp se lasă peștele la copt? Sfaturile bucătarilor profesioniști

Se acoperă tava de copt cu hârtie de copt. După care așezați bibanul de mare pe o foaie de copt. Spălați și uscați lămâia. Se taie o jumătate de lămâie în felii subțiri. Așezați feliile de citrice în interiorul burții peștelui. De asemenea, puteți pune acolo o crenguță de rozmarin sau pătrunjel proaspăt.

biban de mare langa cartofi pe o farfurie
Chiar și atunci când se răcește, peștele este o plăcere de a fi mâncat

Puneți peștele în cuptorul preîncălzit timp de 30-40 de minute la 220 de grade, de sus în jos. Atenție, temperatura de coacere poate varia în funcție de posibilitățile cuptorului dvs. Iar în marinata rămasă adăugați sucul de la o jumătate de lămâie stoarsă și ierburile tocate fin. Amestecați totul. Ulterior folosiți o pensulă de silicon pentru a unge restul de marinată pe peștele gătit. Ornați peștele cu ierburi proaspete, frunze de salată, măsline și legume proaspete.

Un biban de mare la cuptor gătit în acest fel se dovedește a fi foarte suculent, parfumat și incredibil de gustos. Chiar și atunci când se răcește, peștele este o plăcere de a fi mâncat. Un sfat important de la bucătari contă în faptul că dacă folosiți amestecuri de condimente gata preparate, asigurați-vă că citiți ingredientele de pe ambalaj. Adesea, aceste amestecuri conțin deja sare, așa că trebuie să țineți cont de acest lucru, altfel riscați să sărați prea mult mâncarea.

biban de mare intr-o farfurie cu salata pe o masa
Este o opțiune excelentă pentru prânz sau pentru o cină în familie
Adauga un comentariu