Eveniment-Social

Biblioteca Central Universitară se redeschide începând cu data de 18 mai 2020! Veste bună pentru studenții din Iași!

Publicat: 09 mai 2020

Biblioteca Central Universitară – BCU „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” – UAIC din Iași se redeschide. În primă fază este vorba despre deschiderea punctului de împrumut la domiciliu începând cu data de 18 mai 2020, asta pentru studenții din anii terminali, doctoranzi, profesori și cercetători. Pe viitor, urmează a se analiza și posibilitatea deschiderii filialelor instituției

În sfârșit, o veste interesantă, frumoasă și utilă pentru studenții din Iași! Biblioteca Central Universitară (BCU) „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași se redeschide. Informația vine după săptămânile în care, pe fondul pandemiei de COVID-19, activitatea cu publicul și împrumutul de cărți au fost suspendate.

Biblioteca Central Universitară se redeschide pentru studenții din Iași

În primă fază este vorba despre deschiderea punctului de împrumut la domiciliu începând cu data de 18 mai 2020, asta pentru studenții din anii terminali, doctoranzi, profesori și cercetători. Pe viitor, urmează a se analiza și posibilitatea deschiderii filialelor instituției.

„BCU Iași își va deschide punctul de împrumut la domiciliu începând cu data de 18 mai 2020 pentru studenții din anii terminali, doctoranzi, profesori și cercetători, urmând a se analiza și posibilitatea deschiderii filialelor. În primă fază va fi un program mai scurt (de exemplu între orele 9:00 și 14:00), urmând ca acesta să fie modificat în funcție de solicitări și de afluxul cititorilor. Purtarea cel puțin a măștii de protecție va fi obligatorie”, au transmis oficialii Bibliotecii Centrale.

Pe de altă parte, având în vedere normele legale aflate în vigoare, încă nu este posibil accesul în sălile de lectură pentru cititori. Studenții care au împrumutat cărți înainte de declararea Stării de Urgență nu trebuie să își facă griji în privința amenzilor, aceștia putând să returneze cărțile când au posibilitatea de a se întoarce în Iași.

Comentarii
  • Sugerez jurnaliștilor bzi să facă documentare serioasă chiar in vreme de pandemie: BCU Iași nu este a Universității Al. I.Cuza așa cum nici BCU București nu este a Universității din București

Adauga un comentariu