Prima pagină » Stiri si curiozitati » Bicarbonat de sodiu pentru furnici: Cum să scapi de ele extremd e simplu

Bicarbonat de sodiu pentru furnici: Cum să scapi de ele extremd e simplu

01 nov. 2021, 14:47,
în Stiri si curiozitati

Persoanele care locuiesc la bloc, dar mai ales cele care locuiesc la casă se confruntă periodic cu problema furnicilor care le intră în locuințe. Pentru a scăpa de această situație deranjantă există mai multe soluții, una dintre cele mai bune fiind cea a folosirii bicarbonatului de sodiu pentru a scăpa de furnici.

Chiar dacă puteți aperla la unele insecticide sau antimicrobici pentru a scăpa de furnici, acestea conțin substanțe chimice toxice care pot dăuna copiilor și animalelor de companie. Tocmai de aceea bicarbonatul de sodiu poate avea rezultate chiar mai bune decât aceste chimicale și are marele avantaj că nu este toxic.

mai multe furnici pe pardoseala

Bicarbonat de sodiu pentru furnici: Remediu pentru o problemă stresantă

Deși pentru oameni are multiple beneficii, pentru furnici este mortal. Așadar, bicarbonatul de sodiu poate ucide furnicile, însă trebuie să îl amestecați cu zahăr pudră pentru a-l face să funcționeze.

Bicarbonatul de sodiu singur nu atrage furnicile, însă aamestecat cu niște zahăr lucrurile se schimbă.

Când furnicile mănâncă bicarbonat de sodiu, acesta reacționează cu substanțele chimice digestive ale furnicii și produce dioxid de carbon. Odată pătruns în organismal acestora le usucă trupurile pe interior.

Eficiența bicarbonatului de sodiu în eliminare afurnicilor este bazat pe modul în care sunt acestera organziate. Astfel, furnicile trăiesc în colonii și au roluri diferite. Unele furnici au grijă de ouă după ce furnica regină le depune, în timp ce altele au sarcina să iasă și să colecteze alimente.

Furnicile muncitoare care ies să găsească mâncare aduc acea mâncare înapoi în colonie pentru a hrăni celelalte furnici. Așadar, atunci când i iau amestecul de bicarbonat de sodiu și îl duc înapoi la cuib, ele practic ajută la uciderea tuturor celorlalte furnici din colonia lor.

mai multe furnici in gradina

Pentru substanța pe care o veți folosi, luați părți egale de bicarbonat de sodiu și zahăr pudră și amestecați-le într-un recipient de adâncime mică. Acesta trebuie lăsat la vedere, în locurile unde ați văzut furnicile.

Puteți adăuga, de asemenea, un pic de apă pentru a face o pastă. Dacă știți că furnicile vin printr-o anumită fisură în perete, adăugați pasta la baza acelei fisuri, astfel încât să nu mai poată intra furnici.

Pentru a putea scăpa de furnici puteți apela și la alte soluții, precum condimentele, lămâia sau oțetul de mere.

mai multe furnici pe pardoseala

Cum să previi apariția furnicile la tine în casă sau grădină

Un prim pas pentru a nu face din casa ta o tentație pentru furnici este să cureți bolurile pentru mâncare pentru câini și pisici la fel de regulat ca și bolurile pentru fructe. În plus, este recoamndat să depozitați întotdeauna alimentele în recipiente etanșe pentru a nu fi o tentație pentru furnici.

De asemenea, este bine să asigurați etanșarea deschiderilor din zidărie și îmbinări. Pentru asta puteți folosi spumă de construcție sau silicon. Legat de etanțeitate, trebuie să vă asigurați că și ușile și ferestrele sunt bine închise.

Trebuie să aveți grijă ca apartamentul să fie aerisit în mod regulat. Doar așa veți preveni crearea unui climat umed și cald în care furnicile se simt foarte confortabil.

Este recomandat ca să aveți coșul de gunoi bine închis și că aruncați sacii de gunoi imediat ce s-au umplut.

Pentru cei care stau la casă, se recoamndă ca în grădină, pentru  preveni construirea unor cuiburi sub pavele și pe terasă să folosiți pietriș în loc de nisip ca material de construcție.

Astfel, vă aigurați că furnicile nu ajung și nu se răspândesc în gospodăria dumneavoastră.

mai multe furnici pe pardoseala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *