Stiri si curiozitati

Cum scapi de furnici: Cinci soluții eficiente, care te vor ajuta să scapi definitiv de aceste insecte

Publicat: 19 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum scapi de furnici Cinci soluții eficiente care te vor ajuta să scapi definitiv de aceste insecte
Un ingredient minune, care ține furnicile la distanță, este scorțișoara.

Cum scapi de furnici, dacă acestea ți-au invadat casa? Este întrebarea care se află pe buzele multora, atunci când observă că micile insecte, chiar dacă nu sunt dăunătoare, le dau bătăi de cap, dacă apar în număr mare în casa sau în apartamentul lor. De aceea, venim cu o serie de sfaturi, menite să vă ajute să scăpați, în totalitate, de furnici.

Furnicile pot dispărea cu ajutorul unor condimente care se găsesc în bucătăria fiecărei gospodine. Printre acestea se numără: scorțișoara, piperul negru sau foile de dafin. În cazul în care aceste soluții nu sunt suficiente, puteți încerca să pregătiți o momeală, să astupați gărurile din casă sau să folosiți o soluție pe bază de clor. Mai multe sfaturi veți găsi în rândurile următoare.

Cum scapi de furnici: 1. Pregătește o momeală

Un ingredient des utilizat pentru eliminarea furnicilor este boraxul (boratul de sodiu). Astfel, pentru a pregăti o momeală, amestecă în cantități egale borat de sodiu și zahăr sau dizolvă-l în apă și înmoaie o bucată de pâine în ea. Momeala rezultată se pune în locurile în care și-au făcut apariția furnicile. În scurt timp, soluția își va face efectul, iar acestea vor dispărea. Soluția prezentată poate fi folosită, cu succes, și în cazul gândacilor de bucătărie.

2. Folosește condimente din bucătărie

Un ingredient minune, care ține furnicile la distanță, este scorțișoara. Datorită mirosului său specific, aceasta nu lasă insectele să se apropie de zonele unde este aplicată. Potrivit unui studiu realizat în anul 2014, publicat de International Journal of Scientific and Research Publications, uleiul esențial de scorțișoară poate fi folosit ca insecticid pentru a scăpa de furnici.

Adaugă un sfert sau o jumătate de linguriță de scorțisoară într-o cană cu apă, înmoaie o dischetă de bumbac în soluție și apoi umezește zonele unde apar, de obicei, furnicile. Această procedură trebuie repetată o dată pe zi, până când furnicile dispar definitiv.

Alte condimente, care te ajută în lupta cu furnicile, sunt piperul negru și foile de dafin.

3. Realizează o soluție naturală cu lămâie

Datorită parfumului emanat de lămâie, furnicile sunt descurajate să mai pătrundă în casă. De asemenea, aciditatea din sucul de lămâie, reușește să acopere feromonii lăsați în urmă de acestea. Mai exact, în momentul în care furnicile merg în șir indian, lasă în urmă substanțe chimice invizibile, care le ajută să recunoasă drumul înapoi spre sursa de hrană.

Sunt necesare doar câteva picături de suc de lămâie, în locurile pe care furnicile le frecventează. Repetă procesul până când nicio insectă nu își mai face apariția.

4. Folosește mentă sau ulei esențial de mentă

Un alt inscticid natural este menta. Ea te ajută să scapi de furnicile care au venit nepoftite în casa ta. Ele nu suportă mirosul puternic emanat de mentă, pentru că le perturba capacitatea de a mirosi și de a detecta sursele de hrană.

De asemenea, poți adăugat zece picături de ulei esențial de mentă la o cană cu apă și pulverizează soluția în toate locurile în care apar furnicile. Procedura trebuie repetată de două ori pe zi.

Cum scapi de furnici: 5. Curăță casa cu oțet de mere

Oțetul de mereu este o soluție extrem de eficientă împotriva furnicilor. Mirosul lui puternic, la fel ca cel al mentei sau al scorțișoarei, le acoperă feromonii, lăsați în urma lor, împiedicându-le să găsească drumul înapoi spre sursa de hrană din casa sau apartamentul tău.

Pregătește o soluție cu părți egale de apă și oțet de mere și pulverizează prin locurile în care apar furnicile. Poți să adaugi chiar și câteva picături de ulei esențial de lămâie sau scorțișoară.

Alte soluții eficiente în lupta cu furnicile sunt usturoiul, clorul, pudra de talc sau bicarbonatul de sodiu. Usturoiul poate fi pus pisat într-o sticlă de apă și lăsat la macerat pe parcursul a 24 de ore. Amestecul astfel rezultat trebuie fiert la foc mic, timp de 15 minute. Apoi, soluția trebuie pulverizată pe zonele în care sunt furnici. În cazul soluției cu clor, acesta trebuie amestecat cu apă și pulverizat pe zonele dorite. De asemenea, pudra de talc poate fi pulverizată în locurile în care apar furnicile: pe lângă tocul ușilor și pe pervaz, la ferestre. Bicarbonatul de sodiu trebuie amestecat cu apă și pus într-o sticlă cu pulverizator. Stropiți cu soluția pregătită zonele unde observați micile insecte.

Adauga un comentariu