Remedii naturiste

Bicarbonat de sodiu pentru gingii inflamate: remedii naturale pentru gingivita

Publicat: 31 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bicarbonat de sodiu pentru gingii inflamate remedii naturale pentru gingivita
ingivita provoacă respirație urât mirositoare

Gingivita poate fi o afecțiune dureroasă. Simptomele includ gingiile roșii și umflate, care deseori sângerează. Este posibil să fi început să observați că gingiile vă sângerează în timp ce vă spălați pe dinți și le simțiți sensibile la atingere. Aceasta este prima etapă a bolii gingiilor și este esențial să luați măsuri pentru a vă îmbunătăți starea gingiilor înainte ca aceasta să se înrăutățească. Dacă nu este controlată, gingivita poate provoca probleme grave, cum ar fi pierderea dinților. Aceste remedii naturale pentru gingivită vă pot ajuta.

Vestea bună este că puteți face multe acasă pentru a aborda simptomele gingivitei. Când sunt începute devreme și utilizate corect, remediile vă pot ajuta să vă ameliorați simptomele și să vă îmbunătățiți sănătatea bucală.

Gingivita este o boală foarte frecventă a gingiilor care afectează persoanele de toate vârstele. Este o infecție a gingiilor cauzată de placa basteriana, pelicula lipicioasă care se acumulează pe dinți. Când placa începe să se acumuleze pe dinți, aceasta poate provoca iritarea gingiilor. Dacă nu este tratată, placa se întărește și devine tartru. Odată ce s-a format tartru, acesta trebuie îndepărtat de un medic stomatolog. Cheia pentru tratarea gingivitei acasă este deci să scăpați de placă înainte de a deveni tartru.

Cel mai bine este să începeți tratamentul de îndată ce apar simptomele gingivitei. Abordarea afecțiunii în stadiile incipiente va ajuta să preveniți transformarea gingivitei într-o afectiune gravă.

Primul lucru de făcut dacă observați orice iritație, umflare sau sângerare a gingiilor este să scăpați de placa bacteriana. Cel mai bun mod de a îndepărta placa este să vă spălați dinții cel puțin de două ori pe zi. Dacă ii periați deja de două ori pe zi, asigurați-vă că ii periați cel puțin două minute și în mod corespunzător toate zonele greu accesibile. Ata dentară este, de asemenea, necesară pentru a pătrunde între dinți și pentru a îndepărta orice particule alimentare. Puteți încerca, de asemenea, una dintre căile de atac de mai jos pentru a vă ajuta că vă vindecați gingiile.

Dacă aceste remedii casnice pentru gingivită nu vă ameliorează simptomele, stabiliti o întâlnire cu medicul dentist. Uneori, curățarea profesională a dinților de către un igienist poate fi necesară pentru a îndepărta placa care s-a acumulat în jurul gingiilor și dinților.

Gingivita este permanentă?

Gingivita nu este considerată o boală severă și este tratabilă. Majoritatea persoanelor care suferă de gingivită pot trata afecțiunea cu succes, fie acasă, fie cu ajutorul medicului dentist. Cu toate acestea, dacă gingivita nu este tratată corect în stadiul inițial, se poate agrava și poate duce la o formă mai severă de boală a gingiilor cunoscută sub numele de parodontită. În cele mai severe cazuri, aceste afecțiuni pot provoca leziuni la nivelul maxilarului și pierderea dinților. Bacteriile din infecțiile gingivale pot pătrunde, de asemenea, în sânge și pot provoca probleme grave de sănătate, inclusiv infecții pulmonare și chiar boli de inimă. Dacă observați probleme cu gingiile sau dinții, este esențial să tratați problema înainte ca lucrurile să se înrăutățească.

Gingivita provoacă respirație urât mirositoare?

Deoarece gingivita este cauzată de bacteriile de pe dinți, ea poate provoca respirație urât mirositoare pe termen lung. În etapele inițiale, respirația urât mirositoare nu poate fi o problemă, dar dacă afecțiunea nu este tratată, este posibil să provoace respirație urât mirositoare. Pentru a ține sub control această problemă, puteți să vă spălați dinții mai des și să folosiți ata dentară zilnic. O igienă dentară bună vă poate ajuta să scăpați de bacteriile care provoacă respirația urât mirositoare.

Bicarbonatul de sodiu poate vindeca gingivita

Un remediu natural popular pentru gingivită este bicarbonatul de sodiu, care este utilizat în mod obișnuit în produsele dentare datorită proprietăților sale antibacteriene naturale. Bicarbonatul de sodiu poate fi ușor diluat în apă. Puteți face o soluție folosind bicarbonat de sodiu și apă și utiliza pentru a vă spăla dinții, concentrându-vă asupra gingiilor inflamate. Pentru cele mai bune rezultate, spălați-vă dinții folosind o soluție de bicarbonat de sodiu, de două ori pe zi.

Oțetul trateaza gingivita?

O altă metodă populară de tratare a gingivitei este gargara cu oțet de mere. Nu utilizați oțet obișnuit sau oțet de vin alb, deoarece acestea sunt prea acide. Oțetul de mere a fost folosit de mult timp ca remediu pentru a ajuta la tratarea unei varietăți de afecțiuni datorită proprietăților sale antioxidante. Oțetul de mere este, totuși, foarte acid si poate deteriora smalțul de pe dinți. Dacă doriți să-l utilizați ca apă de gură sau pentru gargară, diluați-l mai întâi cu apă. Pentru cele mai bune rezultate, amestecați o linguriță de oțet de mere cu o cană de apă și folosiți-o așa cum ați face-o cu orice apă de gură.

Adauga un comentariu