Remedii naturiste

Bicarbonatul de sodiu combate bolile autoimune?

Publicat: 15 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bicarbonatul de sodiu combate bolile autoimune
Bicarbonatul de sodiu combate bolile autoimune

Bicarbonatul de sodiu combate bolile autoimune? Potrivit cercetătorilor americani, o doză zilnică de bicarbonat de sodiu ar putea ajuta la reducerea inflamației distructive cauzate de boli autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă sau scleroza multiplă.

Bicarbonatul de sodiu este considerat un produs minune. Ieftin și ecologic, este adesea utilizat ca produs de înfrumusețare (pastă de dinți, șampon, îngrijire a pielii etc.), în produsele de întreținere (fungicid, pulbere de curățat, deodorant etc.), dar și pentru sănătate, cum ar fi dureri în gât sau dureri de stomac. Cercetătorii de la Colegiul Medical din Georgia (Statele Unite) tocmai au găsit o nouă utilizare pentru aceasta: calmarea sistemului imunitar.

Bicarbonatul de sodiu combate bolile autoimune?

În bolile autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, scleroza multiplă sau boala Graves, sistemul nostru imunitar ne atacă. Cercetătorii tocmai au descoperit că bicarbonatul de sodiu calmează reacțiile inflamatorii, care ar putea fi o nouă cale în lupta împotriva bolilor autoimune.

Cercetătorii au descoperit că atunci când o persoană a băut o soluție de apă și bicarbonat de sodiu, stomacul lor a devenit mai activ pentru a digera următoarea masă, iar celulele slab studiate – celulele mezoteliale – au transmis un mesaj splinei să-i spună că nu este necesar să declanșăm un răspuns imun.

Rolul splinei este de a filtra sângele și de a-l purifica, dar și de a produce celule albe din sânge, celulele imunității. Băutură de bicarbonat de sodiu afectează cu siguranță splina și credem că o face prin celulele mezoteliale, spun cercetatorii. Dar acesta nu este singurul lucru pe care l-au observat.

După consumul de bicarbonat de sodiu, macrofagele (celulele sistemului imunitar care se găsesc în sânge, splină și rinichi) au trecut de la o formă M1 care promovează inflamația, la o formă M2 care, dimpotrivă, o reduce. Aceasta s-ar datora scăderii acidității cauzată de ingestia de bicarbonat de sodă. Este potențial un mod foarte sigur de a trata boala inflamatorie, au concluzionat oamenii de stiinta.

Adauga un comentariu