Prima pagină » Lifestyle » Bicarbonatul de sodiu cu lămâie – contraindicații. Ce efecte negative poate să aibă aceasta combinație asupra organismului
Bicarbonatul de sodiu cu lămâie – contraindicații. Ce efecte negative poate să aibă aceasta combinație asupra organismului

Bicarbonatul de sodiu cu lămâie – contraindicații. Ce efecte negative poate să aibă aceasta combinație asupra organismului

10 mart. 2021, 19:17,
BZI.ro, în Lifestyle

Bicarbonatul de sodiu cu lămâie a devenit o vedetă a medicinii alternative, însă folosit în exces poate sa dăunează grav sănătăţii.

Bicarbonatul de sodiu cu lămâie este un preparat universal: poate fi folosit: în curăţenie, în scopuri cosmetice dar și ca medicament. Popularitatea bicarbonatului cu lămâie este atribuita și spectrului sau larg de acțiune și prețului sau destul de redus (cu mai puțin de 2 lei puteți cumpără o lămâie și un plic de bicarbonat de sodiu).

Bicarbonat de sodiu și lămâie au numeroase calități terapeutice. De exemplu, se știe despre proprietățile sale antimicrobiene și calitățile neutralizante. Prin urmare, este utilizat pe scară largă în tratamentul gastritei sau în lupta împotriva bolilor de piele.

Lista bolilor și simptomelor care încearcă să se vindece cu sifon este destul de extinsă.

Recent, a existat și o metoda de slăbit cu bicarbonat de sodiu și lămâie. Medicii asigură că, în ciuda siguranței aparente a unui astfel de amestec, nu merită să îl folosiți fară a consulta un medic. La urma urmei, dacă exagerați și depășiți doza sau frecvența administrării, puteți avea probleme de sănătate destul de mari.

Contraindicații pentru utilizarea bicarbonatului de sodiu cu lămâie

Cel mai nociv lucru pe care-l puteți face este să folosiți bicarbonatul de sodiu și lămâie sub forma unei soluții concentrate. Acest lucru este deosebit de periculos pentru cei care suferă de gastrită cu aciditate crescută a stomacului, precum și pentru cei cărora au fost  diagnosticați cu ulcer.

Pulberea nediluata de bicarbonat de sodiu este nociva pentru organism, deoarece proprietățile alcaline din acesta sunt mult mai puternice și mai active decât în versiunea cu apă. O soluție concentrata din bicarbonat de sodiu și lămâie poate irita pielea dacă este expusa prea mult timp. Aceasta soluție este extrem de toxica pentru ochi.

Aveți grija când utilizați bicarbonatul de sodiu. Asigurați-vă că vă spălați foarte bine pe mâini după utilizare.

Foarte des utilizat, bicarbonatul de sodiu este un remediu ideal pentru arsurile de stomac. Cu toate acestea, medicii nu recomanda utilizarea lui acasă. Daca utilizați prea mult bicarbonat senzația de arsuri de stomac poate creste în intensitate. Acest lucru se datorează faptului că dioxidul de carbon începe să se producă în cantități foarte mari. Provoacă și mai mult balonare în stomac. În plus, aportul de sodă provoacă organismul să producă și mai mult acid din stomac.

De asemenea administrați bicarbonat de sodiu și lămâie copiilor sub vârstă de 5 ani și femeilor însărcinate, precum și femeilor care alăptează.

Bicarbonat de sodiu și lămâie pentru slăbit – contraindicații

Chiar dacă pe internet au apărut o mulțime de diete care promit că sunt foarte eficiente, ar trebuii să fiți foarte atenți. În Romania, din cauza unei diete baza pe bicarbonat de sodiu si lamaie o persoana a murit. Aceasta a ajuns la spital cu intestinul gros perforat. Dacă totuși ați decis să urmați o dieta bazata pe bicarbonat, la primele probleme ar trebuii să consultați un medic.

Bicarbonat de sodiu cu lămâie. Contraindicații

Combinația de bicarbonat de sodiu cu lămâie are foarte multe beneficii, însă cel mai mare pericol este supradozajul. Doctorii avertizează că, în cantități mari, bicarbonatul de sodiu poate avea consecințe grave asupra organismului și, în situații extreme, supradozajul poate duce chiar la deces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *