Eveniment-Social

Birjarii fac legea in microbuzele care merg spre Rediu

Publicat: 19 mart. 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Birjarii fac legea in microbuzele care merg spre Rediu
1

Cetatenii din Rediu au ajuns la capatul disperarii. Transportul public intre Rediu si Iasi a ajuns un adevarat calvar pentru navetisti. Fie ca sunt scolari sau salariati, iesenii sunt injurati, dati jos din microbuze. Disperati, cetatenii din Rediu au ajuns sa ceara ajutorul municipalitatii iesene pentru a prelungi traseele RATP. „Va rog luati in considerare varianta prelungirii unui traseu ce are in prezent ultima statie in capat Pacurari, pana la primaria comunei Rediu. Exista in prezent un maxi-taxi Billa-Rediu, dar cu pauze intre curse de patru, respectiv trei ore si accesul catre oras ne este practic blocat. In plus, ultima cursa este la 18:30, iar duminica sunt doar patru curse pe zi si posibilitatea de achizitionare a unui abonament nu exista”, s-a plans Diana Cojocaru din Rediu.

Transportatorii de la Intertrans si Tripu, care asigura transportul celor din Rediu spre zonele Billa, respectiv Copou din Iasi, sunt reclamati zilnic si la Primaria Rediu. Potrivit primarului, oamenii sunt nemultumiti de faptul ca microbuzele circula doar atunci cand au chef soferii, unele curse fiind anulate, desi sunt stipulate in contractul semnat cu cei de la Consiliul Judetean.
„Plangeri am primit cu nemiluita. Oamenii se plang ca soferii fac pur si simplu ce vor, ba dau calatorii jos, ba ii injura, ba fac cursele cand au chef. Cei care lucreaza in Iasi si ies de la serviciu seara, dupa ora 18.00, nu au cu ce pleca acasa. Contractele sunt valabile pana in luna iunie, atunci va avea loc o noua licitatie. Speram ca Rediu sa intre in programul de transport pe zona metropolitana, iar atunci fie ca cei care vor castiga se vor numi RATP sau altfel, lucrurile vor reveni la normal”, a declarat primarul din Rediu, Vasile Haidau.

Adauga un comentariu