Local

Biroul de arhitectură UNStudio a câştigat concursul internaţional pentru extinderea ansamblului Palas din Iaşi – FOTO, VIDEO

Publicat: 30 iun. 2022
A fost desemnat câștigătorul concursului internațional

În aceste momente a fost declarat câştigătorul concursului internaţional pentru extinderea ansamblului Palas din Iaşi, şi anume biroul de arhitectură UNStudio.

Compania Iulius a lansat concursul de arhitectură pentru extinderea ansamblului Palas, în zona Sf. Andrei. În cursul zilei de ieri, 29.06.2022, la Palatul Culturii, au fost prezentate proiectele celor patru birouri de arhitectură: Foster + Partners, MVRDV, Unstudio și Zaha Hadid Architects, în cadrul vernisajului expoziției „Un Iași pentru Viitor”. Reprezentanții birourilor de arhitectură au declarat că abia așteaptă să participe în cadrul concursului, astăzi fiind programată și jurizarea proiectelor.

Inițiativa grupului Iulius a fost anunțată în urmă cu mai bine de 2 ani, când s-au dezbătut la Primăria Iași proiectele de extindere spre zona Sf. Andrei. Zeci de invitați au avut ocazia ieri să admire machetele puse la dispoziție de arhitecți. Astăzi este programată prezentarea tehnică a proiectelor, urmând ca în cursul zilei să fie desemnat și câștigătorul. Juriul este format din arhitecții Șerban Țigănaș, Augustin Ioan, Matei Bogoescu, Mihai Corneliu Drișcu, Dragoș Ciolacu și istoricul Cătălin Turliuc.

Zeci de invitați la vernisajul expoziției

La vernisaj au fost prezenți și reprezentanții administrației locale, dar și ai mediului de afaceri din Iași. Primarul Mihai Chirica a salutat inițiativa grupului Iulius.

„Este foarte dificil, pentru un primar, să te pronunți în privința rezultatelor acestui concurs, de asta cred că juriul va alege soluția corectă. Sunt convins că orice soluția va fi, va fi bine. Merită toată aprecierea făcută de domnul Iulian Dascălu. Va fi un câștig pentru noi toți”, a declarat edilul. Și Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a transmis un mesaj.

„Trebuie să-i mulțumim lui Iulian Dascălu că, de aproape 20 de ani, contribuie la dezvoltarea Iașului. Pe Sfântul Andrei avem un pol de dezvoltare a orașului. Administrația trebuie să țină pasul cu mediul de afaceri”, a precizat Costel Alexe în cadrul vernisajului.
Comentarii
Adauga un comentariu