National

Biserică evacuată şi plan roşu de intervenţie activat la Timişoara, după propagarea unui miros înţepător

Publicat: 23 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Biserică evacuată şi plan roşu de intervenţie activat la Timişoara după propagarea unui miros înţepător
Biserică evacuată şi plan roşu de intervenţie activat la Timişoara, după propagarea unui miros înţepător

Zeci de persoane s-au autoevacuat astăzi după-amiaza dintr-o biserică din Timișoara, după ce s-a simțit miros puternic și înțepător. Autoritățile au activat Planul roșu de intervenție.

Potrivit ISU Timiș, pompierii au fost solicitați prin apel la 112 să intervină în Timisoara, pe strada Zăvoi, în urma unui miros puternic și înțepător care provoacă tuse.

Planul roșu de intervenție

Este vorba de o biserică, din care s-au autoevacuat aproximativ 82 de persoane.

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Uugrnță Timiș a fost activat Planul roșu de intervenție.

La fața locului au fost trimiși 31 subofițeri și 3 ofițeri, dar și echipajul CBRN din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara. Totodată, intervin 5 ambulanțe SMURD, 3 autospeciale transport personal și victime multiple, o motocicletă SMURD, 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și un microbuz transport persoane.

„Până în acest moment, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale”, transmite ISU.

Echipajul CBRN face măsurători în zonă, potrivit Mediafax.

Accident rutier pe autostrada A3

Un accident rutier grav a avut loc, duminică după-amiază, la kilometrul 63 al autostrăzii A3, pe sensul Bucureşti-Ploieşti, iar în urma evenimentului rutier, două persoane fiind inconştiente, potrivit Agerpres.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, un autoturism şi o autoplatformă au intrat în coliziune, iar două dintre cele cinci persoane implicate sunt inconştiente.

Printre cei implicaţi se află şi un copil

În urma impactului, o persoană a rămas blocată în autoturism și pentru scoaterea ei a fost nevoie de intervenţia echipei de descarcerare. Printre cei implicaţi se află şi un copil de doi-trei ani, care nu este grav rănit, suferind escoriaţii.

La locul în care s-a produs accidentul au  intervenit o autospecială de stingere, o descarcerare, două ambulanţe SMURD, dintre care una de terapie intensivă şi două ambulanţe SAJ. În sprijinul acestora intervine şi elicopterul SMURD, precizează sursa citată.

Adauga un comentariu