Actualitate

Bisericile vor rămâne deschise în Noaptea de Înviere. Românii vor lua lumină de Paşti – SURSE

Publicat: 25 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bisericile vor rămâne deschise în Noaptea de Înviere. Românii vor lua lumină de Paşti - SURSE
În urmă întâlnirii între premierul României, Florin Cîțu și reprezentanții cultelor, s-a hotărât ca bisericile să rămână deschise în Noaptea de Înviere, astfel încât românii să poată participa la slujbă, cu respectarea anumitor norme de protecție

Potrivit surselor Antena 3, bisericile vor rămâne deschise în Noaptea de Înviere, astfel încât românii vor putea merge să ia Lumină.

În urmă întâlnirii între premierul României, Florin Cîțu și reprezentanții cultelor, s-a hotărât ca bisericile să rămână deschise în Noaptea de Înviere, astfel încât românii să poată participa la slujbă, cu respectarea anumitor norme de protecție. Autoritățile vor fi nevoite să găsească o formulă astfel încât credincioșii să poată merge la biserică în ciuda restricției de circulație după ora 22:00.

Marcel Ciolacu va merge la Biserică indiferent de piedici și restricții

De altfel, în spațiul public au apărut numeroase voci care au îndemnat menţinerea deschisă a bisericilor în noapte de Paște. O voce puternică a fost cea a liderului PSD, Marcel Ciolacu care a susţinut că va merge să ia lumină în noaptea de Înviere în pofida restricţiilor. Acesta a explicat faptul că îşi va asuma eventualele amenzi pe care le va lua pentru gestul său.

„Ce facem de sărbătorile pascale? Nu ştiu, eu o să merg la biserică. Anunţ public oficial: eu, în noaptea de Înviere, sunt la biserică. Una este să mobilizezi un partid într-o direcţie, lucruri care s-au întâmplat, şi una este o decizie personală. Eu, în noaptea de Înviere, voi merge la biserică, indiferent de toate restricţiile lor. Voi purta mască, mă dezinfectez, dar voi merge la biserică. Voi plăti amendă şi îmi asum fapta (dacă va fi oprit de poliţie, n.r.). Nu am nicio problemă. Eu v-am spus ce fac eu. Îmi asum decizia”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Declaraţiile au culminat cu cea oferită de președintele Klaus Iohannis, care, prezent la un eveniment, şi-a reiterat ideea de a nu închide bisericile şi şi-a declarat susţinerea petrecerii unor sărbători Pascale în lacasele de cult dar şi în sânul familiei, desigur într-un număr restrâns de persoane.
„Anul acesta, sărbătorile sunt la o distanţă mare. Acum, în 4 aprilie, vor sărbători catolicii, evanghelicii, reformaţii, iar la începutul lui mai vor sărbători creştinii ortodocşi. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în aşa fel încât lumea să poată să meargă şi la biserică, să se întâlnească – sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia, fără să avem petreceri cu multe persoane, mai degrabă în cadru familial, dar cred că aceste lucruri sunt posibile. Nu-mi doresc – şi am spus acest lucru foarte clar de la început – nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt Sfintele Sărbători de Paşti, oamenii vor să meargă la biserică şi trebuie să găsim soluţii ca să meargă la biserică – asta este una”, a afirmat şeful statului.

Raed Arafat a declarat, în urmă cu câteva zile faptul că nu dorește închiderea bisericilor în noaptea de Înviere, dar o decizie în acest sens va fi luată în curând şi că nu este nimic bătut în cuie.

Cred că toată lumea a auzit ce a zis și președintele, ce a zis premierul. Intenția este ca de Paște toată lumea să meargă la Înviere și să nu fie restrictii de această natură. Totuși, concluziile nu sunt trase încă a trasmis Raed Arafat.

 

 

 

Adauga un comentariu