Actualitate

Florin Cîțu și Raed Arafat au întâlniri cu reprezentanţii cultelor religioase pentru a discuta despre Sărbătorile Pascale

Publicat: 25 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîțu și Raed Arafat au întâlniri cu reprezentanţii cultelor religioase pentru a discuta despre  Sărbătorile Pascale
Premierul Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu și Raed Arafat au întâlnire, la Palatul Victoria cu reprezentanţii cultelor religioase. La întâlnire vor participa, din partea Guvernului și Andrei Baciu dar şi coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță. Întâlnirea are ca scop discutarea despre restricţiile de Sărbătorile Pascale.

La întrevedere vor participa consilierul prezidențial Sergiu Nistor din cadrul Departamentului Cultură, Culte și Minorităţi Naţionale din Administraţia Prezidenţială, secretarul general al Guvernului, Horațiu Gorun dar și secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean.

Președintele Klaus Iohannis dorește ca pandemia să fie ţinută sub control

Într-o declaraţie despre Sărbătorile Pascale, președintele Klaus Iohannis a explicat că în acest an sărbătorile pascale sunt la distantă unele de celelalte şi îşi doreşte ca pandemia să fie ţinută sub control în aşa fel încât oamenii să se poată bucura de mersul la biserică sau de întâlniri cu familia, desigur, într-un cerc restrâns

„Anul acesta, sărbătorile sunt la o distanţă mare. Acum, în 4 aprilie, vor sărbători catolicii, evanghelicii, reformaţii, iar la începutul lui mai vor sărbători creştinii ortodocşi. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în aşa fel încât lumea să poată să meargă şi la biserică, să se întâlnească – sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia, fără să avem petreceri cu multe persoane, mai degrabă în cadru familial, dar cred că aceste lucruri sunt posibile. Nu-mi doresc – şi am spus acest lucru foarte clar de la început – nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt Sfintele Sărbători de Paşti, oamenii vor să meargă la biserică şi trebuie să găsim soluţii ca să meargă la biserică – asta este una”, a afirmat şeful statului.

Mai mulţi lideri politici vor merge de Paște la Biserică

În aceste momente, în zona politică au apărut mai multe voci ale unor demnitari care susţin că, în pofida restricţiilor aceştia vor merge în noapte de Înviere la Biserică. O voce puternică în acest sens este a lui Marcel Ciolacu, deputat și președintele PSD. Acesta a explicat că îşi asumă amendă şi că va merge pentru a lua lumină de la Biserică

„Ce facem de sărbătorile pascale? Nu ştiu, eu o să merg la biserică. Anunţ public oficial: eu, în noaptea de Înviere, sunt la biserică. Una este să mobilizezi un partid într-o direcţie, lucruri care s-au întâmplat, şi una este o decizie personală. Eu, în noaptea de Înviere, voi merge la biserică, indiferent de toate restricţiile lor. Voi purta mască, mă dezinfectez, dar voi merge la biserică. Voi plăti amendă şi îmi asum fapta (dacă va fi oprit de poliţie, n.r.). Nu am nicio problemă. Eu v-am spus ce fac eu. Îmi asum decizia”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Ce spune Raed Arafat despre restricţiile de Paște

În altă ordine de idei, Raed Arafat a vorbit despre restricţiile de Paște. Șeful DSU România a spus că nu îşi doreşte restricţii suplimentare de Paște și îşi doreşte ca toţi credincioșii să se ducă la Biserică.

„Cred ca toata lumea a auzit ce a zis si Presedintele, ce a zis si premierul, ca intentia este ca de Paste lumea sa mearga la Inviere si sa nu fie restrictii in acest sens. Dar concluzii inca nu sunt trase. a transmis Raed Arafat.

O altă reacţie în acest sens a avut-o şi președintele PMP, Cristian Diaconescu care le-a transmis autorităţilor să lase bisericile în pace.

Adauga un comentariu