Culinar

Blat cu nucă clasic, cea mai simplă și rapidă rețetă

Publicat: 01 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Blat cu nucă clasic cea mai simplă și rapidă rețetă
Blatul cu nucă se va umple cu crema obținută și se va decora după bunul plac

Rețeta de blat cu nucă este o alegere ideală pentru prăjituri sau torturi. Aceasta poate fi umplută cu nenumărate creme. Datorită faptului că a albușurile și gălbenușurile sunt bătute separat, rețeta nu mai are nevoie de praf de copt. Aerul pe care îl acumulează albușurile bătute spumă este suficient pentru a obține un blat pufos. Crema recomandată pentru acest blat este cea de cafea. Aceasta se prepară rapid și are consistența unei budinci.

Pentru un blat pufos, cu o textură umedă și o aromă intensă de vanilie, această rețetă va deveni una din preferatele voastre. Blatul cu nucă se prepară rapid, simplu și veți avea parte mereu de laude datorită gustului savuros.

Blat cu nucă pufos și rapid

Rețeta de blat cu nucă clasică poate fi folosită la prepararea oricărui tort. Timpul de gătire este de aproximativ o oră și se obține un blat cu diametrul de aproximativ 24 centimetri. Mai întâi se vor bate separat 6 albușuri împreună cu un praf de sare și 150 grame de zahăr. Să aveți în vedere că rezultatul trebuie să fie o spumă destul de consistentă și deschisă la culoare. După ce zahărul va fi dizolvat se vor adăuga 6 gălbenușuri. Pentru a verifica dacă este topit, se va lua puțină compoziție între degete și se freacă. Dacă nu simțiți cristalele acestuia, înseamnă că este dizolvat. După ce amestecul este omogenizat se vor adăuga 160 grame de nucă măcinată, 75 grame făină și 2 pliculețe de zahăr vanilat. Se omogenizează cu o spatulă amestecând de jos în sus. Nu se va amesteca energic deoarece aerul din albușuri nu trebuie să se piardă. Din cauză că blatul nu are praf de copt, acesta este singurul agent de creștere.

Cuptorul va fi preîncălzit la 180 grade. Compoziția se va turna într-o formă cu diametrul de 24 centimetri ce va fi unsă în prealabil cu unt și tapetată cu făină. De asemenea, puteți opta ca tava să fie tapetă cu hârtie de copt. Se va nivela compoziția și se va lăsa la cuptor timp de 30-35 minute. Blatul trebuie copt până ce se desprinde singur de pe marginile formei. Când este gata se va lăsa la răcit pe un grătar, iar apoi se vor tăia în 2-3 felii. Datorită faptului că blatul are o textură umedă, nu mai trebuie însiropat. Acesta este gata de umplut cu orice fel de cremă doriți. 

Cremă de cafea pentru un tort delicios

Pentru această cremă veți avea nevoie de 250 mililitri de cafea tare. Prima dată se vor bate 6 gălbenușuri împreună cu un praf de sare și 175 grame de zahăr până ce devin spumoase. Peste compoziția obținută adăugați 60 grame amidon și cafeaua fierbinte. Amestecați ușor până ce se omogenizează, apoi turnați jumătate de litru de lapte fierbinte. Compoziția obținută se pune într-un vas pe foc și se fierbe în timp ce amestecați continuu. La final, compoziția trebuie să aibă consistența unei budinci. Se va lăsa la rece, acoperită cu o folie alimentară. Ulterior se vor încorpora 250 grame de unt moale, ce trebuie să aibă 82 la sută grăsime.

Blatul cu nucă se va umple cu crema obținută și se va decora după bunul plac. Se va lăsa la rece peste noapte, apoi poate fi servit. De asemenea, blatul de nucă poate fi umplut și cu cremă de ciocolată cu mascarpone sau crema de ciocolată pentru tort.

Adauga un comentariu